Kolumna: Željko Vučković

Ako su mogli Portugalci bez Ronalda...

> 17:43

Što te ne ubije, to te ojača! Stara narodna, koju smo svi, toliko puta, osetili na sopstvenoj koži, opet je aktuelna, ovaj put na primeru Crvene zvezde i Branka Jovičića.

Teška povreda Zvezdinog veziste, koji je odmah po dolasku među crveno-bele osvojio srca navijača borbenošu i pretrčanim kilometrima, što se kasnije odrazilo i na rezultate, koliko god to bilo kontradiktorno, može da bude i Zvezdina prednost protiv Krasnodara.

Možda Vladan Milojević trenutno nema na raspolaganju igrača koji će tako da „ore po terenu", ali samo saznanje da bi trijumf u dvomeču protiv Rusa bio najlepši poklon povređenom saigraču, mogao bi da ubrizga dodatnu snagu onima koji budu tamo.

Čitajući komentare po Tviteru, a koji se svi mogu svesti pod to da samo za Jovičića Zvezda nema zamenu, naleteo sam i na jedan koji u dobroj nameri potencira da, uz puno uvažavanje Čačanina, dečko ipak nije Ronaldo!!!

Nije, nije ni blizu, ali pade mi na pameti nešto drugo. Ako su Portugalci u finalu prvenstva Evrope, posle izlaska povređenog Ronalda, imali snage da se suprostave Francuzima i osvoje titulu u sred Pariza, pogotkom „zaboravljenog" Edera, onda možda može i neki „novi Jovičić" da se suprostavi ruskoj mašineriji u Krasnodaru, a posebno u revanšu na Marakani.

Zvezda nije igrala grupnu fazu Lige Evrope 10 godine, ako ovaj put uspe, to znači zagarantovanih šest evropskih utakmica tokom jeseni, sve do decembra. Prosta matematika kaže, ako Jovičića čeka 10 nedelja do povratka na teren, onda bi mogao i da se vrati u petom ili šestom kolu grupne faze.

Eto još jednog motiva za njegove saigrače, a o onih sedam miliona od UEFA, plus tri rasprodate Marakane, pa TV prava i premije koje posle stižu, pa skauti  velikih klubova i mogućnost da se napravi iskorak u karijeri i neki dobar inostrani angažman.

Bogami, kad se sve ovo sabere, nema sumnje da će svih 11 Zvezdinih igrača protiv Krasnodara trčati bar kao Jovičić. Sa sve Rikardinjom na čelu!!!

Još sporta:

Sprema se novi transfer leta! Bejl u poruci otkrio gde će nastaviti karijeru! (FOTO)

Partizan u novu sezonu kreće sa četvoricom igrača!

Ludački plan PSŽ-a! Rasformirali MSN trio da formiraju novi MCN koji će osvojiti Evropu!

Stižu Žairo i još jedan igrač - Štoper po želji Grobara ili napadač koji najavljuje veliki transfer?