Kolumna: Željko Vučković

Prag – Zvezdina bitka za budućnost!!!

> 14:51

Ima ona fraza u fudbalu da je svaka naredna utakmica najvažnija i koliko god nam „parala uši“ vrlo često pogađa direktno u metu. A nekad i više od toga!

E, upravo takva je ova sledeća za fudbalere Crvene zvezde - revanš protiv Sparte u Pragu u kvalifikacijama za Ligu Evrope je sve osim običnog meča i borbe za plasman u narednu rundu, biće to prilika da crveno-beli svima, a sebi najviše, dokažu da mogu da se vrate tamo gde im je mesto, rame uz rame najboljim evropskim klubovima.

Prolaz, koji posle 2:0 u Beogradu ne bi smeo da izostane, vodi na korak od grupne faze u kojoj Zvezda nije bila tačno deceniju, ali i što je još važnije ubrizgava ogromno samopouzdanje u glave igrača pred onmo što sledi, ne samo u Evropi.

Ali, odmah, da ne bude zabune, tih 90 minuta u Pragu, pred 20.000 domaćih navijača,  uopšte neće biti laki, naprotiv. Izabranike Vladana Milojevića čeka potpuno drugačija utakmica, Česi će izvesno „navaliti od prvog minuta“, baš kao Zvezda u Beogradu.

Pritom, svi smo se složili u oceni da je Zvezda u Beogradu odigrala najbolji evro meč u poslednjih 10 godina, možda i duže. Sada joj to neće biti potrebno, nije ni realno da opet „pokidaju“, ali na „Letni“ će jo biti potrebno nešto drugo - nešto što imaš ili nemaš, nešto što imaju samo pravi muškarci...

Pokazali su prošlog četvrtka da to imaju, moraće opet, pokazali su da imaju i mnogo kvaliteta u nogama, moraće opet, ali i da su odlično vođeni sa klupe. I ranije se znalo da je Milojević talentovan trener, da ne voli ništa da prepušta slučaju, da insistira na disciplini i da voli sve da drži pod kontrolom.

Reklo bi se da su on i njegovi igrači teoretsko gradivo dobro savladali, prvi praktični ispit su položili perfektno, sledi drugi, slobodno se može reći kolokvijum, za uslov. I to možda najvažniji na putu prema diplomskom.

A znamo jako dobro, u nekim drugim sferama, koliko je Češka škola dobra i kakve je sve đake iznedrila.

Još sporta:

Počeo je pad! Novak posle decenije više nije u TOP 4!

Čelsi je ovo čekao! Na "Stamford" stigla zamena za Matića! (FOTO)

Pre sedam godina Gvardiola nije hteo ni da priča sa njim, a sada stiže iz Londona kao zamena za Nejmara!

Posle Matića i Perišića Murinjo dovodi i najtraženijeg beka Evrope i kompletira svoj drim tim!