Kolumna: Željko Vučković

A lepo su nam „Nadrealisti“ sve objasnili....

> 17:07

Nova sezona na evropskoj sceni praktično još nije ni počela, a nama već stižu kazne iz UEFA. Ajde, što stižu, ali prosto je neverovatno da se još uvek čudimo što naši klubovi, pa i Savez, malo, malo, pa uplate u Nion po 100.000 švajcaraca.

Ruku na srce, još dobro i prolazimo, pošto već dugo slušamo onu frazu da je „pitanje trenutka kad će nas stvarno izbaciti“. I nikako da se opametimo, da se naučimo!

Ne vredi – naučićemo, nažalost, tek kad nas stvarno izbace. A izbaciće nas, ne sumnjajte u to. Možda i brže nego što mislimo.

I zaista, pa šta možemo da očekujemo kad sa tribina stižu pesme protiv organizacije u čijem takmičenju igramo? Ili kako je to moguće da svuda u Evropi, na svetu, kad gledamo na televiziji vidimo navijače koji sede na svom mestu, kako su prolazi na tribinama slobodni, samo kod nas to je neka „viša matematika“?

Ne vredi, jednostavno moramo da shvatimo da je krajnje vreme da se ponašamo kao sav normalan svet, civilizovano, kulturno, ili nas jednostavno neće biti među tim svetom.

Ili što bi „Nadrealisti“ rekli u onom čuvenom skeču kada Mehmed Baždarević na utakmici protiv Norveške u Sarajevu pljuje u pravcu sudije i dobija crveni akrton zbog kojeg će propustiti Mundijal u Italiji: „Evo tebi jarane crveni, pa ti nekom drugom prosipaj tu šuplju priču“

P.S. Pričao sam jednom sa Mešom (to je Baždarevićev nadimak, za one koji ne znaju), u Tunisu 2006, na temu tog crvenog kartona i propuštanja Mundijala u Italiji. Hteo je sebi „m... da pojede“ zato što nije bio sa saigračima kad su rušili Španiju i pucali penale protiv Argentine. Možda je baš on bio taj šraf koji je Osimovim momcima nedostajao da se popnu na krov sveta?

Još sporta:

Gotovo - Inter doveo još jedno pojačanje!

Murinjo ne staje - Nakon Lukakua "krade" još jedno veliko pojačanje Čelsija!

Obradović zamenu za Bogdanovića pronašao u Zvezdi!

UEFA kažnjava FSS i Zvedzu!