Momci, samo ostanite dosadni, bar do Tokija

> 16:55

Utorak, 30. jul 2013. godine! Kako je to bilo davno, kao u nekom prošlom životu!! Ne znam za vas, ali tačno znam gde sam i šta radio tog popodneva kad su srpski vaterpolisti u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni izgubili od Crne Gore 9:8.

Mislio sam tada da „boli više nego obično“ jer je od Crnogoraca ili zato što smo u poslednju četvrtinu ušli sa 8:7 za nas, ali ispostaviće se da nije to. Bolelo je jer nismo navikli, ali i da bismo se još više radovali onome što sledi.

A usledilo je nešto neverovatno, fantastično, nešto što niko nikad i nigde nije uradio i još traje. Momci predvođeni Dejanom Savićem uzeli su 10 zlata u nizu, hej 10 komada, pa da li znate nekog da je dobio 10 partija basketa ispred zgrade ili 10 u nizu na terminu malog fudbala?

Sve je počelo u proleće 2014. osvajanjem Svetske lige u Dubaiju, potom je došlo  evropsko zlato u sred Budimpešte i lekcija Mađarima i na kraju 2014. zlato u Svetskom kupu u Almatiju.

Onda ide 2015. godina i još tri –Svetska liga u Bergamu, Svetsko prvenstvo u Kazanju i Evropske igre u Bakuu, pa neverovatna 2016. sa zlatom na EP u Beogradu, u Areni, protiv onih Crnogoraca sa početka teksta, pa nova Svetska liga u Kini i toliko čekano zlato u Riju. I to posle onog zabrinjavajućeg starta.

I kad su svi pomislili da jer gotovo, da bez „penzionera“ Nikića i Gocića, bez povređenog Mandića, pa Jakšića, neće moći opet – prevarili su se. Pritom su dali „četiri fore“ Italijanima u finalu Svetske lige.

Reče kapiten Filipović da su „svima dosadili, ali da znaju da srpskom narodu nisu“ i da će nastaviti da pobeđuju. Momci, gde dosadili? Pa, svaka sledeća je još slađa – kako li će biti slatko tek ovo što dolazi u Budimpešti, a gde je Tokio i 2020?

Kažu da dobre navike ne treba menjati. I nemojte. Pa, dopalo se to nekom ili ne. A nama se baš sviđa.

P.S. Nećemo ovaj put o parama, problemima u klubovima, funkcionisanju Saveza. Ali, krajnje je vreme da nadležni i to reše.

Piše: Željko Vučković

Još sporta:

Skoro pa gotovo! Ako Borusija dovede željenog vezistu, Barsa dobija najveće pojačanje leta!

Dani teških odluka na Marakani! Udarna nedelja za Crvenu Zvezdu!

Čelsijeva istorijska nedelja - 300 miliona, tri pojačanja i svetski rekord u transferu!

'Grobari' bi se žestoko obradovali legendi! Da li je on pravo rešenje za Partizan?!