Retkima je u ovoj zemlji žednoj i gladnoj dobrih fudbalskih rezultata prethodnih dana palo na pamet otkud baš Dik Advokat da bude selektor naše fudbalske reprezentacije?!

A što baš Dik?

> 15:20

Vest nam je stigla k'o grom iz vedra neba. Nešto i nisam primetio neko narodno oduševljenje, osim što je većina medija odradila svoj šablonski deo posla, dajući nam informacije uglavnom iz njegovog Cv-a.

Neosporno, na papiru, čovek uradio mnogo toga, uspesi za poštovanje. Međutim, pre će biti da je našim fudbalerima, sudeći po rezultatima koje su postigli unazad 20 godina, potrebniji Psiholog nego "Advokat".

Ali kad se kockice malo preslože i podsetimo se raznih pisanija po našim novinama, još od momenta kada je Drulović preuzeo kormilo pa do danas, onda se jednostavno nameće činjenica da poslednje pomenuti i nije bio ni u kakvoj opciji već nužna potreba. Ljubinko je, izgleda, prihvatio šansu koja se retkim pruža, ali izgleda i kovao plan da tu šansu i "monetizuje". Neke izlete koje je napravio poslednjih nedelja po novinskim stubcima, što je izgledalo, mora se priznati, kao nevešti pokušaj samoreklamiranja, su mu iz ruku izbili i ono malo aduta što je imao kad je reč o tome da i zvanično zauzme selektorsku poziciju.

Da je ćutao, možda bi i uspeo u svojoj zamisli, jer nije da nije imao baš nikakvo poverenje u javnosti. Ovako, samo je još više naljutio "njegovovo veličanstvo" predsednika, koji je time postao još odlučniji u nameri da ustoliči koliko-toliko poznatog stranca na klupi Orlova.

E sad, kao i na svakom početku, pohvale, tapšanje, cveće i ostala medijska dekoracija za doček slavnog Holanđanina, pa sve do prve krivine.

Doduše, nikad se ne zna, možda budemo dobri i mi njemu i on nama, ali budimo realni - problem je najpre u nama i našim glavama. E zato nam treba prvo Psiholog, pa tek onda Advokat.