Mladi radnik bez Zone

Sunovrat nekadašnjeg superligaša iz Požarevca

> 16:48

Kraj priče. Ono što je poslednjih dana zaokupljalo pažnju fudbalske javnosti posebno one koja se odnosi na „male” terene, pre dva dana je dobila potvrdu. Mladi radnik se neće od jeseni takmičiti u Dunavskoj zoni. Kriza koja je zasula klub sa „vašarišta” ipak je bila jača od želje da se krene u susret novom prvenstvu.

- Klub iz Požarevca i posle drugog roka nije izmirio dugovanja i zbog toga neće moći da se takmiči u Dunavskoj zoni - ovo je članovima Konferencije klubova „Dunava” predočio Rade Popović, generalni sekretar FSRZS.
Ostvarila se i još jedna najava. Ovoga puta ona se tiče popune upražnjenog mesta posle eliminacije Mladog radnika.
- Plasman u Dunavsku zonu na osnovu pozicije u proteklom prvenstvu, ostvario je Mladi radnik iz Radinaca - potvrdio je Popović.
Inače, na sastanku klubova potvrđena je odluka IO FSRZS o licima koja će brinuti o takmičenju, suđenju, disciplini... Tako će takmičenje da bude u nadležnosti Mikice Milisavljevića, suđenje je povereno Goranu Milanoviću, dok će disciplinskim pitanjima da se bavi Miroslav Lukić.
Na osnovu izvučenih takmičarskih brojeva određen je i raspored po kojem se u 1. kolu 16. avgusta sastaju: Gruža - RSK, Lepenica - Mihajlovac, Obilić (Ž) - Morava, Železničar (P) - Sloboda, Mladi radnik (R) - Napredak (M), Šumadinac - Homoljac, VGSK - Sloga (B), Basarac - Borac (Ž).