Sramota ili ne ali će Botas morati da pušta Hamiltona!

> 16:36

Botas je izjavio, da će ukoliko bude potrebno, morati da pušta Hamiltona do kraja sezone.

Mirković: Zaostajemo za Evropom...

Hamilton je na prošloj trci za Veliku nagradu Rusije dobio obaveštenje da može slobodno da obiđe klupskog kolegu, Valteri Botasa. Britanac je tako slavio i otišao na velikih +50 u odnosu na najvećeg konkurenta Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Kako je preneo "Bi-Bi-Si" (BBC), Botas je rekao da mu je iz Mercedesa rečeno da će to od njega ponovo tražiti.

"To sam i očekivao", naveo je Botas.

On je dodao da će se odluke donositi "od slučaja do slučaja".

"Zavisi od situacije. Prošle nedelje, da Luis nije imao problema sa gumama, možda bi mi ekipa dozvolila da pobedim", naveo je finski vozač.

Iz Mercedesa su tražili da Botas pusti Hamiltona zbog problema sa gumama, ali je Britanac pre toga napao i pretekao Fetela i od njega preuzeo drugu poziciju. Fetel je prethodno izašao iz boksa pre Hamiltona, koji je sa krugom zakašnjenja otišao na zamenu guma, što je omogućilo Ferariju da nadoknadi zaostatak za aktuelnim svetskim šampionom.

U Mercedesu su želeli da Botas bude između Hamiltona i Fetela, kako bi Britancu bilo lakše da sačuva gume. Hamilton je posle trke u Sočiju rekao da su mu pomešana osećanja, zahvalio je Botasu na "džentlmenskom gestu" i rekao da je Finac zaslužio pobedu.

Botas je zatim rekao da je timski igrač i da je prvo i drugo mesto u trci najbolji rezultat za ekipu.

"Ponovo bih to uradio, ali to ne znači da nisam trkač. Više ne mogu da se borim za titulu, a mi moramo da budemo tim ako zaista želimo da osvojimo obe titule. Ovde sam da bih uzeo pol poziciju i da bih pobedjivao, ali biću podrška, to je sigurno", naveo je Botas.

JOŠ SPORTA:

Bobi pokazao da treba da dobije više minuta!

Srećan ti rođendan Partizane!

U Napulju ništa novo - Miliku pištolj u glavu

Nakon Mesija, povlači se i Ronaldo