Kolumna: Željko Vučkov

Fenomen VK Partizan – koliko će još moći sami?

> 09:15

Institucija! Uz dužno poštovanje i fudbalera i košarkaša Partizana prva asocijacija kada navijači crno-belih izgovore ovaj izraz su VATERPOLISTI.

VATERPOLISTI - momci koji decenijama pišu istoriju kluba, ali i srpskog, jugoslovenskog, evropskog i svetskog vaterpola rade ono što je za većinu „nemoguće“, ali pitanje je koliko dugo će još moći sami.

Partizan je za vikend odbranio trofej u Kupu Srbije, što mu je 26. u tom takmičenju i ukupno 73. u istoriji. Zaista impresivna brojka, nema trofejnijeg kluba na ovim prostorima, a pogotovo kada se uzme u obzir da su crno-beli rekordnih sedam puta bili prvaci Evrope.

Ali, nažalost, glavna tema na današnjoj konferenciji za medije bila je nešto drugo –proklete finansije.

Vapaj koji je uputio danas predsednik Partizana, nekada najbolji golman na svetu Aleksandar Šoštar, posle osvajanja Kupa, verovatno će opet ostati bez efekta, ali zar nije sramota svih nas da nam prvak u poslednjem momentu kupuje karte za put u Hanover na utakmicu Lige šampiona?

Zar nije tužno da budući evropski, svetski i olimpijski šampioni treniraju u hladnoj ili poluhladnoj vodi?

A tako je malo potrebno!!! Ne tako davno, selektor Dejan Savić, trener „večitog rivala“ Crvene zvezde otkrio je da je za normalno funkcionisanje i „napad“ na evropske trofeje potrebno oko 250.000 ili 300.000 evra.

Skromni su to momci, a veliki šampioni. Pitanje je koliko će još dugo moći sami? Šta će se desiti ako za neko sledeće putovanje „dobri ljudi“ ne budu mogli da dođu do karata u poslednji momenat pa ostanu kod kuće?

P.S. Tokio je blizu, a medalje u vaterpolu su nam posebno drage. Šta mislite, koliko će ovih momaka što sada nose crno-belu kapicu doneti olimpijsku medalju u Beograd?

PIŠE: Željko Vučković

JOŠ SPORTA: 

Oglasila se i Barsa o "slučaju Grizman"

Sterling na meti rasiste - Policija hitno intervenisala

Konte ga otpisao - Arsenal i Barsa u trci za Brazilca

Loše vesti za Mojesa - Bez najboljeg u naredna dva meča