Kolumna: Željko Vučković

Počelo je! Šampioni sa Novog Zelanda preuzimaju komandu...

> 13:47

Dugo smo čekali, ali izgleda da smo konačno dočekali! Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić na azijsku turneju i prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje poveo je sedmoricu šampiona sveta sa Novog Zelanda i poslao jasnu poruku – Vreme je....

Jedna od presudnih zamerki bivšem selektoru Slavoljubu Muslinu je što nije „uvodio u tim“ zlatne momke, Krstajić je očigledno shvatio poruku i sada ćemo, na opšte zadovoljstvo, imati priliku da ih vidimo na delu, na najvišem nivou.

Ruku na srce, i rivali su idealni, Kina i Južna Koreja svakako ne bi trebalo bilo čime da impresioniraju, pa bismo već sada mogli da vidimo kako će izgledati Srbija u narednih desetak godina.

Dočekali smo poziv Sergeju Milinkoviću-Saviću, ali nije samo on odavno zaslužio šansu, tu je sada i Andrija Živković (za koga je i Muslin priznao da bi više igrao u kvalifikacijama da nije bilo mlade reprezentacije), pa Marko Grujić. U Aziju ćemo na terenu videti i one koji su već ušli u A tim poput Mijata Gaćinovića, Predrag Rajkovića i Nemanje Maksimovića, plus Nemanju Radonjića, člana te generacije, koji iz „poznatih razloga“ nije putovao na Novi Zeland.

Kada se njima doda Aleksandar Mitrović, koji je tek nešto stariji, pa čudo od deteta koji će uskoro obući dres Srbije golman Benfike Mile Svilar, eto nama „kostura“ tima za kvalifikacije za EURO 2020. i Mundijal u Kataru 2022. godine.

Ko god dođe za novog selektora, a najbolje bi bilo da to bude ili Piksi ili Veljko Paunović, nema dileme da će najviše računati na ove momke. Kao omladinci osvojili su Evropu i svet, sada u svojim klubovima, polako, ali sigurno osvajaju mesto pod suncem, na njihovo, ali i naše veliko zadovoljstvo.

Mnogi od nabrojanih momaka sigurno će osetiti i atmosferu Mundijala u Rusiji, možda i svi, gde uz pomoć iskusnih i prekaljenih kapitena Ivanovića, Matića, Kolarova, Stojkovića, sigurno mogu u drugi krug. A posle, šta bude – bude.

P.S. Srpska ekspedicija jutros je u Kinu otputovala preko Katara, domaćina Mundijala 2022. Simbolično, ali nije loše da momci upoznaju aerodrom – biće im potrebno...

KOLUMNA: Željko Vučković

JOŠ SPORTA: 

Kada se igra derbi, favorita nema!

Kraj neverovatne karijere Andree Pirla! (VIDEO)

Zvezdin tandem se nada šansi u dresu "Orlova"

Veličanstven skok Krajinovića na ATP listi!