Ekskluzivno: Trener Marija Bariosa prigrlio borbu MannyJa Pacquiaoa

Manny Pacquiao vs Mario Barrios

Svetske bokserske vesti stekle su stavove Boba Santosa, trenera Marija Bariosa, u vezi potencijalne borbe sa Menijem Pakvajoom.

Super Sport je saopštio vest o Pacquiao protiv Barriosa, koji je od tada pogodio druge medijske kuće ovog vikenda, ekskluzivno 1. Poslanik unapređenja Šon Gibons izneo je svoje namere da lobira kod Svetskog bokserskog saveta za borbu za titulu u velter kategoriji.

Barios, koji je privremeni WBC šampion, verovatno će biti povišen narednih nedelja. Predsednik WBC Mauricio Sulaiman je od tada izjavio za Super Sport da će sankciono telo razmotriti mogućnost da dozvoli Pakvajou da se suprotstavi zelenom i zlatu uprkos tri godine provedene napolju i porazu u poslednjoj borbi protiv Jordanisa Ugasa.

Pacquiaoov status bokserske legende i činjenica da filipinska superzvezda planira samo još jedan profesionalni okršaj bi videla da WBC povoljno gleda na zahtev. Kao što je Sulajman istakao za Super Sport, posebna dispanzerija se dešavala i ranije kada se Šugar Rej Lenard upustio u povratak nakon što je 1987. okončao penziju kako bi izazvao Marvina Haglera za titulu u srednjoj kategoriji. Lenard je bio odloћan tri godine, sliиan Pakiaou, ali je njegov status u tom sportu dozvolio WBC izuzetak u tom sluиaju.

Isti uslovi bi važili i za Pakvajoa, koji sada zna da je Barios u njegovom timu na brodu.

„Mislim da je sjajno kad god se vaše ime može pomenuti sa Meni Pakvajoom. To je uvek dobra stvar“, rekao je trener Santos za Super Sport u ekskluzivnom intervjuu.

„Mislim da bi to bila ogromna borba za navijače. Pacquiao se uvek drћi u sjajnoj formi, kao i Barios. Stilovi prave borbe i mislim da bi to bila ogromna borba. Jedina stvar kod Pacquiaoa je da se uvek drћi u sjajnoj formi. Nikad ga ne viđaj gojaznog; stoga, momci poput njega mogu da traju dugo, dugo.“

Upitan šta misli o WBC-u koji potvrđuje okršaj za svetsku krunu velter kategorije, Santos je odgovorio: „Zaista ne znam. To je na WBC-u. Što se posla tiče, ne postoje dva načina u vezi toga. Mi smo WBC šampion, i tako mi to vidimo. (Terens) Crawford (WBC šampion u pauzi( sada se takmiči sa 154, a mi smo šampion na 147.

„Jedina stvar o kojoj je Mario Barios uvek u pitanju su izazovi. Uvek je u potrazi za najboljim mogućim izazovima, a to će i dalje biti u potrazi za najboljim mogućim borbama“, zaključio je on.

Super Sport razume da Pacquiao vs Barrio ima početni ciljni raspon od septembra do oktobra u Las Vegasu. MGM Grand ili T-Mobile Arena bi bili domaćini Pacquiao po poslednji put u onome što bi bio prikladan swansong.

„Pac-Man“ prethodno nije dobio tu priliku pošto se zakazana borba sa Erolom Spensom juniorom raspala u poslednjem trenutku. Ugas se umešao i pobedio Pakiaoa. Povratak za 45-godišnjaka od tada se nije ostvario.

Suočavanje sa Bariosom daje Pakvajou idealnu šansu da se povuče iz sporta pod njegovim uslovima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.