Kalum Volš se kreće na 11-0 impresivnim drugim krugom KO

Callum Walsh 2024

Najbrža zvezda u usponu u boksu, ‘Kralj’ Kalum Volš (11-0, 9 KO), iz Korka u Irskoj, nastavio je svoju vladavinu u petak uveče dominantnim nokaut nastupom protiv Meksikanaca Karlosa Ortiza (14-6), 14 KO), braneći svoju WBC Kontinentalnu Ameriku Super Velter kategoriju

Koristeći mnoštvo kombinacija udaranja u glavu i snagu, teško pogođeni 23-godišnji Volš bio je agresivan sa uvodnog zvona, spustivši Ortiza pred kraj prve runde. Pošto je rasprodata publika bila na nogama na čuvenom mestu gde ga je bodrila, Volš je nastavio napad na Ortiza. Postigavši još dva nokdauna u drugoj poziciji, Fredi Rouč je trenirao sa juga i zaradio prekid na 1:50 od strane sudije Džeka Reisa u zakazanoj desetoj rundi.

Rekao je pobednički Volš: „Znao sam da je veliki udarač, ali i ja sam. Došao sam da se borim i dam navijačima ono što žele. Spreman sam za bilo koga, nikada nisam odbio protivnika koji je predložen. Usavršavam se svaki dan u teretani sa Fredijem. Poštedeli smo mnogo teških rundi u teretani da se pripremimo za ovaj meč.“

„Sada sam rangiran u prvih deset i želim da napredujem na rang listi.“ Walsh je rangiran #10 od strane WBC-a i #11 od strane IBF-a. Upitan šta je sledeće rekao je: „Irska, vraćam se kući!“

Rekao je promoter Tom Štefler iz 360 promocija: „Energija u rasprodatom Salonu Čumaš je bila ogromna. Obožavaocima se svideo šou i Kalum Volš je izgledao oštro kao što sam ga video. Stavio je pečat na to da bude najbrža zvezda u usponu u boksu, nakon što je vodio Medison Skver Garden u svoje poslednje dve borbe.“


U osmom kolu u kategoriji letenja, Daniel ‘Chucky’ Barrera, (7-0-1, 4 KO), zablisao je u teškoj jednoglasnoj odluci oko arhi rivala iz Južne Kalifornije Kristijana Roblesa (8-3, 3 KO). Sa ogromnom gomilom prisutnih pristalica, 22-godišnja all-action Barera je iskoristila više kombinacija udaraca tokom prvog poluvremena borbe da nadoknadi Roblesova agresivnost.

Slučajan okršaj glava u petoj rundi izazvao je posekotinu preko Barerinog levog oka u petoj rundi. Međutim, Barera se hrabro borio i nastavio da pobeđuje u poslednje tri runde u svojih prvih osam rundi. Rezultati na kraju bitke bili su 79-73, 77-75 dva puta.

Reče Barera posle borbe: „Moj trening sa trenerom u teretani se priprema za ovu vrstu nedaća i suočavanje sa posekotinom. Imao sam odličnu pripremu za ovaj meč, poznajem Roblesa godinama i znao sam da ću morati da budem u svom najboljem izdanju.“

„Hvala svim mojim pristalicama ovde večeras i onima koji gledaju na UFC Fight Passu. Ovo je bila moja treća borba ove godine i želim da ostanem aktivan tako da čim moj tim pozove sa mojim sledećim datumom borbe biću spreman“.


Boreći se u okršaju u šest rundi juniorske srednje kategorije Horhe Maraviljo (10-0, 8 KO), iz Salinasa, CA je pobedio jednoglasnom odlukom u šest rundi nad Žozeom Manuelom Gomezom (4-5-1, 4 KO), iz Livermora, CA.

U borbi koja je odlikovala odličnu dvosmernu akciju, obe borbe su agresivno sletele tokom celog prvog poluvremena borbe sa navijačima koji su bodrili borbu koja je zadovoljavala publiku. Maravilo je povukao prednost u drugom poluvremenu borbe, preuzeo je kontrolu levim udovima po glavi i telu.

Rezultati na kraju meča bili su 60-54, 60-54 i 59-55.


Ženska minimalna kategorija Gvadalupe ‘Ubica sa bebom’ Medina, (7-0, 2 KO), iz Mejvuda, CA je ostala savršena sa odlukom od šest rundi nad Ešli Feliks(4-3-1, 1 KO), iz Tihuane u Meksiku. Medina je pokazala svoj ogroman set veština tokom borbe protiv Feliksa koji se borio kroz lošu posekotinu na čelu. Rezultati na kraju borbe za dve ženske ratnice bili su 58-56 dva puta i 60-54.

Otvarajući šou, Aleksandar „Alej mačka“ Gueche, (4-0, 4 KO), iz Long Biča, CA je u prvoj rundi postigao pogodak u borbi za bantam kategoriju Džonatan Almacen (7-10-3, 2 KO), iz Manile na Filipinima. Vreme je bilo 2:59 uvodne postave posle dva nokdauna.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.