Rajan Garsija dobio policijsku posetu dok WBC istražuje rezultate testova

Ryan Garcia presser

Rajan Garsija je imao posetu policije u svom apartmanu unutar Valdorf Astorija Beverli Hilsa, nakon što mu je prekinuto snabdevanje alkoholom, piše TMZ.

Zvezda Zlatnog dečaka je navodno uživala u seansi pića pre hotela i policija je izvršila proveru socijalne pomoći na zahtev člana porodice Garsija. Garsija je kasnije izgledala raščupano dok je šetala sa bratom Šonom.

U međuvremenu, Svetski bokserski savet ispituje dva neuspela rezultata testova Garsije da bi se videlo da li je supstanca o kome je reč, ostarina, podložna neuspesima kontaminacije.

Garsija veruje da su dva nepovoljna otkrića posledica suplemenata koji sadrže ostarin uprkos tome što nisu bili u mogućnosti da snabdevaju neotvorene flaše za testiranje. Garsija je do sada ukazivao na to da su folikuli kose čisti i da su dva suplemenata kontaminirana u pokušaju da očiste njegovo ime.

Govoreći nakon što su zatražili dodatne dokaze, WBC je naveo: „Kako je naširoko objavljen širom sveta, sadržaj kontejnera „A“ i „B“ Rajana Garsije prikupljenih 19. i 20. aprila 2024. godine, doneo je nepovoljne analitičke nalaze za Ostarin. Ostarine je selektivni androgen receptor modulator („SARM“). Ostarin i svi SARM-i su zabranjene supstance sve vreme u okviru WBC programa čistog boksa.

„Po dobijanju obaveštenja o nepovoljnim nalazima, WBC je odmah započeo svoj Proces upravljanja rezultatima u okviru upravnih smernica WBC CBP za testiranje i upravljanje rezultatima. U tom procesu, WBC je obavestio gospodina Garsiju o nepovoljnim nalazima i dostavio mu informacije o njegovom pravu da svedoči otvaranju „B“ uzorka kontejnera i da testira sadržaj „B“ uzorka kontejnera. Sadržaj „B“ uzoraka kontejnera takođe je doneo nepovoljne analitičke nalaze za Ostarin.

„Pored toga, obaveštenje Jedinice za upravljanje rezultatima WBC-a gospodinu Garsiji zatražilo je dostupne informacije i dokumenta kako bi se pomoglo Jedinici u utvrđivanju okolnosti koje vode ili su razumno povezane sa nepovoljnim nalazima. Jedinica za upravljanje WBC rezultatima predviđa prijem traženih informacija do kraja juna. U međuvremenu, WBC je nastavio da istražuje farmakološke karakteristike Ostarina, detalje rezultata testova koji su doveli do nepovoljnih nalaza i svako drugo objašnjenje koje bi moglo da se odnosi na nepovoljne nalaze.

„WBC će nastaviti da pruža ispravke o procesu koji preduzima kada dodatne informacije postanu dostupne.“

Advokat protivnika Devina Hejnija, Patrik C. Ingliš, od tada je uputio poduže pismo Njujorškoj državnoj atletskoj komisiji tražeći da preokrenu poraz od 20. aprila.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.