Majk Tajson protiv Džejka Pola da dobije novi sastanak sa profi borbom u opasnosti

Jake Paul vs Mike Tyson

Majk Tajson i Džejk Pol objaviće novi datum njihove kontroverzne borbe u petak dok oblak ostaje nad događajem.

Super Sport je izvestio da će Tajsonova borba sa Polom verovatno pogoditi gomilu otpada posle zdravstvenih problema u koje je umešan bivši šampion u teškoj kategoriji. Dok se njih dvojica pripremaju da obaveste fanove da se serija nastavlja, da li će Pol protiv Tajsona biti profesionalno takmičenje visi o balansu – ako se ipak nastavi.

„Najgadniji čovek na planeti“ morao je da odloži datum 20. jula posle rasplamsavanja čira na želucu, pa je njegov protivnik na Jutjubu ostavio skauting za druge opcije. U međuvremenu, Svetske bokserske vesti tražile su savete medicinskih stručnjaka o Tajsonovim stomačnim pitanjima i sada veruju da je Tajsonova konkurencija u profesionalnom svojstvu previše opasna. Jedan lažni udarac na pogrešnom mestu, tačnije sredina, mogao bi da bude opasn po život za Tajsona. Kako je ranije objašnjeno, čir može da pukne i sipa stomačnu tečnost u Tajsonov abdominalni zid, uzrokujući značajna oštećenja koja bi zahtevala hitnu operaciju.

Ovaj scenario znači da bi mogle da postoje neke odredbe pravila kojima se takmičenje gura ka izložbi.

Činjenica da Tajson ima 58 godina već je bila ogroman faktor u borbi sa kojom se suočava nepokolebljiva opozicija. Sada kada se događaj na Netfliksu suočio sa odlaganjem na medicinskim osnovama zbog problema sa skoro šezdesetogodišnjim konkurentom, pisanje je na tapeti. Navijači su želeli da se Tajson povuče iz borbe prošlog meseca, čak i pre incidenta sa čirevima na letu iz Majamija za Floridu. Međutim, jednom kada je Tajsonu bila potrebna pažnja bolničara, bilo je jasno da boljka bivšeg šampiona u teškoj kategoriji nije šala.

Jedino pitanje je, da li će borba preći granicu kada meseci ostanu? Ako Pol odluči da ode na još nekoliko nedelja publiciteta sa novim datumom, još uvek nema garancija za Tajsonovo zdravlje. Čak i ako najvrednija unapređenja obećaju da će se borba dogoditi, reakcija na Pol koji se bori sa Tajsonom sa teškim stomačnim problemom neće biti pozitivna. Pol se ranije izuvao, pošto je Tajson navodno bio u sjajnoj formi i oslobođen bilo kakvih problema. Ali sada kada je Tajson ozbiljno stanje pogoršano udarom, teško je videti kako je borba održiva.

Ukoliko tajson bude teško povređen u tuči, tužba samo od porodice Majka Tajsona koštala bi više od celog događaja. Izgleda da to nije vežba vredna poduhvata kada je zdravlje bokserske legende u ravnoteži. Da ne spominjem da ljubitelji boksa nikada ne bi oprostili Polu i da će njegova karijera u tom sportu praktično biti završena. Stoga, eventualno povlačenje utikača izgleda da je jedina prava odluka koju treba doneti.

Izveštaji da će se Pol suočiti sa Huliom Cezarom Čavezom juniorom ili Darenom Tillom, obojicom zakazanim za donji veš, sada su istaknuti na društvenim mrežama. Nesumnjivo je moguće da će Pol naleteti ili na glavni događaj ali kada se vrati u ćošak kasnije niz liniju kako bi mogao da zadrži Tajsona u pozadini u nadi da mu je čista borba – čak i sa modifikovanim pravilima.

Ne zadržavajte dah da Pol protiv Tajsona ikada preрe liniju kao Teksaљko odeljenje za licence i propise – plus Svetski bokserski savet; Obojica su rekli Super Sport-u da prate zdravlje Majka Tajsona.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.