WBA borba u teškoj kategoriji se produbljuje sa TRI šampiona

WBA heavyweight title belt World Boxing Association

Šefovi Svetske bokserske asocijacije potvrdili su još jednu borbu za titulu ove nedelje, što znači da su tri odvojena vlasnika titule i dalje u opticaju.

Nakon što su obavestili Svetske bokserske vesti i navijače da će ukloniti sve statute bar jedan u avgustu 2023. godine, WBA je dodala još dva.

Mahmud Šar je redovni šampion WBA lige, pošto je dobio sudski postupak sa WBA pre nego što je ratifikovao sekundarni pred zlatnim vladarom.

U pojašnjenju poslatom Super Sport-u, WBA je rekla: „Majkl Hanter i Kasijus Čejni će zakoračiti u ring u hotelu Seminole Hard Rok i Kazinu u Holivudu na Floridi, gde će se boriti za pojas Svetske bokserske asocijacije (WBA) Zlatna teškašica na događaju Don King Promotions ovog petka. Hanter protiv Čejnija biće glavna vest takmičenja i uložak će dva dobra teškaša jedan protiv drugog u potrazi za pobedom koja će im omogućiti da osvoje važan pojas pionirske organizacije.“

Prilikom pokušaja da pojasni zašto su dodali još jednu titulu, WBA je rekla: „Hanter nije izgubio borbu od 2017. godine, kada je izgubio od Oleksandr u kategoriji kruzera, a bio je na vrućem nizu uprkos tome što je usput odložio nekoliko borbi. Ovaj 35-godišnjak je pobedio Ignacia Espanca u svojoj poslednjoj borbi u martu 2023. godine i sada se vratio, gledajući da nastavi svoj niz.

„Čejni ima 36 godina i pobedio je u poslednje dve borbe. Poslednja borba mu je bila u novembru kada je pobedio Trevora Brajana, a sada će preuzeti novi izazov u potrazi za još jednom pobedom.

„Hanter ima sniženje od 22 pobede, jedan poraz, dva remija i 16 nokauta, dok Čejni ima 23 pobede, jedan poraz i 16 nokauta“.

Nejasno je da li će WBA narediti pobedniku Hantera protiv Čejnija da se suoči sa Usykom ili Šarom, jer stav WBA o titulama ostaje potpuno lišen jasnoće.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.