Flojd Mejveder i Canelo sudija koji ‘treba da budu u zatvoru’

Floyd Mayweather punches Canelo Alvarez

Jedan sudija koji nadgleda najkontroverzniju borbu Flojda Mejvedera svih vremena suočio se sa znatnim kritikama.

Sankcionisani zvaničnik, koji je nadziran šokantnom ocenom u kojoj su učestvovali Mejveder i Kanelo Alvarez, suočio se sa eksplozivnom tvrdnjom bivšeg trenera Majka Tajsona. Tedi Atlas kaže da bi dotni strelac trebalo da bude u zatvoru zbog presude koju su izrekli. Trener i podkaster su to izjavili dok su snimali njegovu seriju „Borba sa Tedijem Atlasom“, koja se pokazala uspešnom.

Govoreći o Canelu uopšte, Atlas je žestoko kritikovao bivšeg kralja funte za funtu. Međutim, njegovi komentari protiv Si Džej Rosa, koji je postigao gol Mejvederu protiv Canela nerešeno 2013. godine, zapali su za oko.

„Canelo je uvek bio precenjen“, istakao je Atlas na svoj jedinstveni otvoreni način. „To ne znači da nije baš dobar borac, ali nije najveći meksički borac svih vremena.

„On nije najveći meksički borac. Precenjen je, i verovatno je izgubio od (Erislandy) Lare. Ali je takođe dva puta izgubio od GGG. Znam da su to stare vesti. To je stara istorija. Međutim, izgubio je prva dva (protiv Golovkina), posebno prvu. Izgubio je od Mejvedera, svake runde, osim sa onim sudijom (Si Džej Rosom) koji bi trebalo da bude u zatvoru.“

Svetske bokserske vesti razgovarale su ekskluzivno sa Rosom nakon što se povukla iz ovog sporta posle dve kontroverze. Prvi je bio fijasko Timoti Bredli protiv Meni Pakiaoa 2012. Potom je to ispratila mejvederom protiv Canela nekoliko meseci kasnije.

Obe katastrofe sa golovima bile su dovoljne da stavi poslednje nokte u njenu boksersku karijeru pored ringa. Ros je za Super Sport rekao: „Ljudi ne razumeju da su sva trojica sudija mogli da okončaju svaku borbu i, kao rezultat toga, imaju isti skor. Recimo 116-112.

„Ali ako pogledate skor komisije, verovatno ćete videti da su stigli do tih rezultata različitim rundama.

Na kritike koje je dobila, Ros je dodala: „Moram da razmotrim izvor. Osim ako kritičar nije sedeo na mom sedištu i gledao borbu iz uglova koje sam imao i mogao da oseti ili vidi moć i ravne i promašene udarce koje kamera ne vidi, to nije prava kritika.

Obraćajući se pakvajo rezultatu, zvaničnik je izjavio: „U borbi Bredlija protiv Pakvajoa, bio sam u većini od trojice sudija dvanaest od dvanaest rundi.

„Zato bih rekao da to mora da bude borba za mene. Ali svi su bili nezaboravni. Posebno sam uživao u borbama u donjem vešu. Oni su često konkurentniji i izazovniji za osuđivanje.“

Atlas je možda bio malo jak u svojoj formulacijama. Međutim, konsenzus je da je Ros doneo ispravnu odluku da zauvek ode.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.