Očekuje se da majk Tajson protiv Džejka Pola bude trajno otkazan

Jake Paul vs Mike Tyson

Borba Majka Tajsona sa Džejkom Polom verovatno će pogoditi gomilu otpada posle zdravstvenih problema sa bivšim šampionom u teškoj kategoriji, razume Super Sport.

„Najgadniji čovek na planeti“ morao je da odloži datum 20. jula posle rasplamsavanja čira na želucu, pa je njegov protivnik na Jutjubu ostavio skauting za druge opcije. Uprkos obećanju da će pomeriti borbu 7. juna, Svetske bokserske vesti su tražile savete medicinskih stručnjaka o stomačnim pitanjima i sada veruju da je Tajsonovo nadmetanje previše opasno.

Jedan lažni udarac na pogrešnom mestu, tačnije sredina, mogao bi da bude opasn po život za Tajsona. Kako je ranije objašnjeno, čir može da pukne i sipa stomačnu tečnost u Tajsonov abdominalni zid, uzrokujući značajna oštećenja koja bi zahtevala hitnu operaciju.

Činjenica da Tajson ima 58 godina već je bila ogroman faktor u borbi sa kojom se suočava nepokolebljiva opozicija. Sada kada se događaj na Netfliksu suočio sa odlaganjem na medicinskim osnovama zbog problema sa skoro šezdesetogodišnjim konkurentom, pisanje je na tapeti. Navijači su želeli da se Tajson povuče iz borbe prošlog meseca, čak i pre incidenta sa čirevima na letu iz Majamija za Floridu. Međutim, jednom kada je Tajsonu bila potrebna pažnja bolničara, bilo je jasno da boljka bivšeg šampiona u teškoj kategoriji nije šala.

Jedino pitanje sada je: ‘Koliko dugo će Džejk Pol produžiti objavu?’ – Ako odluči da ode na još nekoliko nedelja publiciteta, sutra bi mogao da bude novi datum. Međutim, čak i da se to desi, reakcija na Pol koji se bori sa Tajsonom sa teškim stomačnim problemom neće biti pozitivna. Pol se ranije izuvao jer je Tajson navodno bio u sjajnoj formi i oslobođen bilo kakvih problema. Ali sada kada je Tajson ozbiljno stanje pogoršano udarom, teško je videti kako je borba održiva.

Ukoliko tajson bude teško povređen u tuči, tužba samo od porodice Majka Tajsona koštala bi više od celog događaja. Izgleda da to nije vežba vredna poduhvata kada je zdravlje bokserske legende u ravnoteži. Da ne spominjem da ljubitelji boksa nikada ne bi oprostili Polu i da bi njegova karijera u tom sportu praktično bila gotova, povlačenje utikača izgleda da je jedina prava odluka koju treba doneti.

Izveštaji da će se Pol suočiti sa Huliom Cezarom Čavezom juniorom ili Darenom Tillom, obojicom zakazanim za donji veš, sada su istaknuti na društvenim mrežama. Nesumnjivo je da bi Pol mogao da najavi novog protivnika za 20. jul i zadrži Tajsona u pozadini ako mu ikada bude bilo jasno da će se boriti.

Organizatori će otkriti više u petak na najavi ali nemojte zadržavati dah da Pol protiv Tajsona ikada pretera.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.