Jaron Ennis je pomogao da se ubedi sledeća američka superzvezda da se pridruži Matchroomu

Jalil Hackett vs Peter Dobson

Jaron Enis je bio „faktor ubeđujući“ u odluku Džalila Heketa da se pridruži Matchroom USA, rekao je nedavno 21-godišnjak za Super Sport.

Heket je široko cenjena roba u SAD. On je favorizovani sparing partner za gromoglasnog udarača Gervontu Dejvis, a izvor iz „Premier Boxing Champions“ smatrao ga je kamenom temeljcem za Mejveder promocije i njenu kandidaturu za izgradnju kompanije oko izuzetno nadarenih američkih omladinaca.

Britanski bokserski promoter Edi Hern najavio je potpisivanje Heketa krajem maja. „Džalil je fantastičan mladi talenat“, naveo je Hearn u izjavi poslatoj tada Svetskim bokserskim vestima.

Hearnova namera sa Heketom je da nastavi da ga gradi u zvezdu „budućnosti“ pošto je već „pravi dragulj“, rekao je on.

Svetske bokserske vesti shvataju da je Heket bio tražen tokom kratkog perioda kada je bio na tržištu slobodnih agenata nakon što je napustio Mejveder promocije.

„Blago rečeno, svaki promoter koji postoji posegnuo je“ jednom kada su bili u zakonskoj mogućnosti, rekao nam je Heket.

Doduše, bilo je nekoliko faktora koji su naveli Heketa da opovrgne napredovanje drugih rukovodilaca i potpiše sa Matchroom. Sve se svodilo na zajedničku viziju, plan za njegovu karijeru i, naravno, činjenicu da su nedavno potpisali ‘Čizme’ Enisa — vrhunsku velter kategoriju sa 31 pobedom (28 nokauta), nepobeđen.

„Kakvo potpisivanje!“ Hearn se teleportovao, regrutujući Enisa u aprilu, nakon što je cenio svoje veštine iz daleka „dugi niz godina.“ Rekao je: „Uvek sam verovao da će postati veliki kilogram.“

Ono što Hearn možda tada nije shvatio je da je Enis nastavio da mu pruža put da potpiše mlađeg boksera koji je možda i jednog dana predodređen za kartone za funtu. To je zato što su porodice Enis i Heket bile bliske već duže vreme.

„Imao sam razgovore sa njegovim timom“, rekao nam je Heket. „Njegov tata i moj tata su bliski, a on i ja smo veoma bliski. Kada smo imali razgovore, to me je još malo ubedilo.“

Oni će se čak zajedno boriti na istoj karti, a Matchroom USA će biti domaćin događaja 13. Haket se bori sa Piterom Dobsonom na svom debiju u Matchroomu.

Mada je Enis trebalo da boksuje Kodija Kraulija u odbrani domaćeg prvenstva svoje IBF titule u velter kategoriji, ESPN je u utorak izvestio da se Krauli povukao sa takmičenja zbog povrede mrežnjače.

Sada je nejasno koga će Enis boksovati za 38 dana, ali JE ESPN izvestio da će serija ipak ući, doduše sa pokojnim protivnikom zamene.

Kada se događaj nastavi, to pokazuje jednu stvar — jasnu nameru iz Matchroom USA da promoviše svoje kvalitetne borce sa Istočne obale jedni pored drugih, sa Vašingtonom Heketom uzbuđenim što će se takmičiti iste večeri kada i njegov prijatelj iz Filadelfije.

„Volim to“, rekao nam je Heket.

Eddie Hearn Wooed Jalil Hackett From The Beginning

Hearn se lično sreo sa Heketom u aprilu, kada su obojica bili u Njujorku na konferenciji za novinare sezone u Rijadu na kojoj je zvanično najavio povratak Terensa Kroforda u ring protiv Israila Madrimova 3. avgusta.

Odatle su razgovarali telefonom, a Hearn je direktno rekao Hackettu koliko visoko misli o njemu. Do dana potpisivanja, bili su puni hvale jedni za druge.

„Cenim ga zbog prilike jer je to ono što je ovo“, rekao nam je Heket. „Ništa mi neće biti predato, niti nahranjeno kašikom.“

Heket je rekao da je rekao Hearnu: „Jedva čekam da vidim šta budućnost nosi za (oboje) nas.“

Naravno, Heket nije potpisao sa Matchroom zbog ‘Boots’ Enisa samog. To je bilo i zato što je Hearn pružio veliku „priliku“, navodi se u perspektivi, u kombinaciji sa „nekom vrstom plana“.

Heket je imao sličan dijalog sa drugim promoterima koji su pokušali da ga regrutuju, rekao je on. Želeo je da zna šta mogu da ponude, kako će da ga manevrišu kroz plasman, i to u „jednog od najboljih momaka“ u celom sportu.

Matchroom, rekao je Heket, „imao je najbolji raspored, pakleni plan i paklenu platformu.“

Heketov debi u Matchroomu, njegov deveti meč ukupno, emitovaće se 13.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.