Trener Manny Pacquiao-a rastrzan zbog pogotka za titulu, ‘Neću biti umešan’

Manny Pacquiao and Marvin Somodi Eimantas Stanionis

Mogućnost da Manny Pacquiao dobije poslednju šansu na šampionatu u velter kategoriji izbacila je sukob u taboru bokserske legende.

Marvin Somodio, dugogodišnji prijatelj, zemljak i trener filipinske superzvezde, ima veliko interesovanje za aktuelnog WBA šampiona Eimantasa Stanionisa. Kada je Super Sport prvi saopštio vest, Stanionis je jedan od dva potencijalna protivnika za Pakvajoa u potencijalnom povratku za titulu od 147 funti. Drugi je Mario Barios za WBC verziju, za koju je predsednik WBC Mauricio Sulaiman već potvrdio za Super Sport da će razmotriti da li Pacquiao daje zvaničan zahtev.

Ako „Pac-Man“ krene WBA rutom, Somodio bi imao problem jer trenira i Stanionis.

Upitan o Pakvajoovim nastojanjima da se još jednom bori za priznati pojas kako bi oborio sopstveni rekord da bude najstariji šampion u velter kategoriji u istoriji za pet celih godina, Somodio je ekskluzivno rekao za Super Sport: „Nisam znao za to, ali ako je Šon Gibons rekao da onda radi na tome.

„To je veoma dobra prilika ili za Stanionisa ili za Bariosa ako će se to desiti. Ako će se Pacquiao protiv Stanionisa desiti, to će biti dobar problem.

„Želim da Stanionis ima najveću borbu u karijeri pošto je moj prvi svetski šampion, i veoma mi je blizak. Sa druge strane, Manny Pacquiao je razlog zašto sam stigao u SAD on mi je pružio životnu priliku. Tako da ako će se ta borba desiti, ja neću biti umešan“, potvrdio je bivši bokser.

Pacquiao koji se suočava ili sa Stanionisom ili sa Bariosom bio bi veliki događaj, najverovatnije u Las Vegasu pred kraj leta ili tokom jeseni. To bi bio svonsong koji osmostruki svetski prvak zaslužuje posle neopravdanog završetka prvog puta.

Četrdesetpetogodišnjik je trebalo da ospori ujedinjenu titulu u velter kategoriji protiv Erola Spensa juniora. Da je Pakiao pobedio, napustio bi titulu sa tri pojasa po prvi put u karijeri. Spens se povukao povređen dok se to odvijalo, a Jordanis Ugas ga je zamenio. Kubanac je potom izveo šok i uzeo Pakvajoov WBA šampionat.

Od tada, priиa o povratku u profi redove je trajno fiksacija Pacquiaoovih usana, a da se zapravo ne ostvari. Ovog puta, postoji osećaj da bi borba mogla da se desi, pod uslovom da Pacquiao uskoro stavi u svoj zahtev WBC ili WBA.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.