Zhilei Zhang je osetila moć, ‘Deontay Wilder može ko bilo koga!’

Deontay Wilder vs Zhilei Zhang

Deontay Wilder bi trebalo da nastavi karijeru nakon što je proveo vreme sa porodicom, kaže čovek koji ga je nokautirao u Saudijskoj Arabiji.

Žilei Džang je ponudila reči ohrabrenja Vajlderu nakon što je degustirala moć bivšeg dugogodišnjeg WBC šampiona u teškoj kategoriji. Kineski gigant je rekao Vajlderu da se obriše prašinom i vrati, navodeći da Alabama Slammer i dalje ima pustoš u pesnicama koja je mnoge protivnike stavila pod mač.

„Zbogom, Kraljevina Saudijska Arabija. Ovde je uvek bilo zadovoljstvo boriti se“, počeo je Žang. „Svet sada gleda kako Kraljevstvo postaje centar boksa.

„Hvala mom plesnom partneru, Deontay Wilderu. Uvek te poštujem kao čoveka, oca i ratnika. Osetio sam tvoju moć u subotu uveče, moć koja može svakoga da obori čistom.

„Srećan sam što smo oboje izašli iz ringa zdravi i bezbedni. Vratite se svojoj porodici i uživajte u vremenu. Boks je odliиan sa Bronzanim bombarderom. Nemoj još da ga otpisaš.

„Hvala mom timu. Hvala vam što radite zajedno na ovom istorijskom događaju. Posebna zahvalnost Turki Alalšik, čoveku koji čini da se stvari dese. Jedva иekam da se vratim u ring.“

Žang je potencijalno pobeda daleko od obezbeđivanja pogotka za svetsku titulu. Izveštaji navode da ‘Veliki prasak’ želi da namami Džozefa Parkera, jednog od samo dvojice da ga porazi, da se vrati u ring na revanš. Parker trenutno drži prelazni WBO šampionat u teškoj kategoriji, nagradu koja drži ključ šuta za neprikosnovenu titulu koju drži Oleksandr Usyk. Ako Žang uspe da obezbedi drugi ples sa Parkerom, mogao bi da se pozicionira za pogodak pobednika Usyka protiv Fury II posle trenutne IBF rotacije.

Što se tiče Vajldera, konsenzus je da 38-godišnjak mora da napravi promene u svom timu ako želi da se ponovo bori. Rodom iz Tuskaloose imao je samo jednu pobedu na svom rekordu od 2019. godine i gledao je van svake vrste u svakoj borbi koja je nedavno prošla prvu rundu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.