Legenda teške kategorije kaže Deontayu Wilderu da je njegova karijera gotova

Deontay Wilder Saudi entrance

Jedan od najboljih teškaša koji je ikada počastio prsten savetovao je Deontaja Vajldera da se povuče iz boksa posle svog poslednjeg nokauta.

Nekadašnja neprikosnovena šampionka Lenoks Luis želi da „Bronzani bombarder“ odustane od daljih borbi kako bi bio bezbedan od dalje štete. Luis je prokomentarisao nakon što je video Kako Sejli Žang vrti Vajldera unaokolo pre nego što ga je onesvestio na nekoliko sekundi. Vajlder je ustao, ali ga je sudija spasao dalje kazne pošto nije uspeo da uđe u meč.

Luis je primetio: „Deontay Wilder nam je pre borbe rekao da će se povući ako ne pobedi. Mislim da je to mudra odluka. On je više nego isklesan život gde može da brine o svojoj ćerki.

„Dakle, pre nego što pretrpi još neku štetu, najbolje je da napustite igru sa svojim fakultetima netaknutim, jer ima još mnogo života za život posle boksa“, dodao je ‘Specijalista za pugiliste’.

Pre četvrtog poraza u karijeri, Vajlder je upozorio na opasnost na način koji ranije nije viđen. Govorio je o penziji i videvši šta mu je ostalo posle još jednog poraza u decembru od Džozefa Parkera.

„Vatra se ugasila zbog mene iz više razloga, a ja sam gledao da tražim više mira. Mnogo sam tražio dušu jer sam bio zadovoljan. Ali bila sam zadovoljna životom i bila sam finansijski stabilna. Nije mi stvarno trebao ovaj posao, jer mi sada ne treba. Bio je to ponosan trenutak da kažem da sam uspeo, posebno zbog toga odakle sam došao“, rekao je on za Matchroom Boxing kao kapiten tima.

„Moj mir je bio tu. Uvek kažem ljudima da je ovo posao života ili smrti, to je brutalan sport, nema ničeg lepog u tome. Kada ugazite u taj prsten, rizikujete život zbog tuđe zabave.“

Prve četiri runde, izgledalo je kao da Vajlder ne može ponovo da povuče obarač, što znači da njegova goruća želja da povredi ljude više nije bila očigledna. Savet Luisa odjekuje mnogima u sportu koji bi voleli da Vajlder odbije dalje ponude da se takmiči i potencijalno postane meso za mlađe boksere kasno u karijeri.

Pogodak za svetsku titulu se neće dogoditi kako se bude približavao svojoj 39. godini, dok je svađa sa Entonijem Džošuom odavno ugrizla prašinu. Izgleda da je pravo vreme da Vajlder prihvati da je njegova karijera gotova.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.