WBO naložio privremenu ponudu za titulu torbice za Buatsi vs Hutchinson

Buatsi vs Hutchinson

Svetska bokserska organizacija naložila je Džošui Buatsiju da se suoči sa sunarodnikom britanskog lakog teškaša Vilijem Hačinsonom za prelaznu titulu.

Šefovi WBO doneli su odluku posle Hačinsonovog nastupa nad Kregom Ričardsom u Saudijskoj Arabiji. Činjenica da Entoni Jard nije odgovorio na prethodni poredak takođe je došla u jednačinu.

Buatsi protiv Hačinsona će se uputiti na ponude za kupovinu, sa deset dana za pregovore. U zvaničnom WBO dokumentu do kojeg je došao Super Sport delimično piše: „29. maja 2024. godine, ovaj Komitet je izdao nalog za podnošenje ponuda za privremeno takmičenje u lakoj kategoriji Buatsi/Yarde. U našoj odluci, Komitet je izneo specifične odredbe, pre svega dajući Entoniju Jardu 72 sata po izlasku naredbe da se lično manifestuje WBO-u o tome da li će učestvovati u privremenom šampionatu.

„U gore navedenom stanju navedeno je da bi nepoštovanje tog uslova rezultiralo time da ovaj Komitet utvrdi da je Entoni Jard nezainteresovan, pa samim tim i nedostupan za borbu. Zbog toga bi Komitet svetskog prvenstva UBO preporučio njegovo isključenje iz rejtinga lake kategorije Komitetu za rejtinge u skladu sa našim pravilima i propisima.“

WBO je dodao: Pošto je razmotrio činjenice koje se ovde pominju i procenio argumente koje su izneli Boxxer i Queensberry u ime svojih boraca, pošto je razmotrio neuspeh Entonija Jarda da ispoštuje našu naredbu i nedostupnost da nastavi borbu, i pošto je razmotrio neposrednu potvrdu o dostupnosti Virija Hačinsona preko svog promotera, pored njegove nedavne pobede nad drugim WBO svetom Ovaj Komitet u ovom trenutku određuje da je Vili Hačinson najbolji prvi raspoloživi kandidat u Diviziji lake teške kategorije.

„Stoga je stranama ovde naređeno da započnu pregovore o Privremenom prvenstvu u lakoj kategoriji u skladu sa sledećim uslovima:

  • Kampovima je odobreno deset dana da pregovaraju i postignu sporazum kao što je naređeno.
  • Neuspeh u postizanju sporazuma u periodu koji je ovde izložen rezultiraće time da komitet nalože postupak ponude za kupovinu torbica u skladu sa WBO propisima takmičenja na Svetskom prvenstvu. Minimalna ponuda za Svetlost
    Teška divizija je 300.000 dolara (Trista hiljada dolara). Bilo koja od uključenih strana može da zatraži postupak ponude torbice u bilo kom trenutku tokom pregovaračkog procesa.
  • Na kraju, ovaj Komitet zadržava svoje pravo da izda sve dalje presude za koje se smatra da su neophodne, korisne i pogodne za ostvarivanje svrha, politika i namera WBO propisa svetskih takmičenja, uključujući služenje najboljem interesu boksa i onima u WBO Lakoj kategoriji.

Buatsi protiv Hačinsona baca bitku u Velikoj Britaniji, u kojoj bi pobednik zaslužio priliku za neprikosnovenu titulu kada Bivol protiv Beterbijeva bude završen 12.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.