Team Combat League: Nedelja 8 Rezultati

Team Combat League

Osma nedelja uzbudljive druge sezone Tima Borbene lige počela je šokantno uznemirenom, pošto je vodeći u ligi Fili Smok (4-1) gledao kako njihov nekadašnji neporaženi rekord nestaje protiv odlučnog tima Boston Mesara (2-1-1) rezultatom 226-225.

Boreći se u svojoj matičnoj bazi Kraljevčana u Bostonu, Mesari su prelomili da se tesno bore u 19. kolu, a drugi od dve nokaut runde od 10:8 koju je postigao počasni prvi zvezda večeri Alehandro Paulino, protiv Filadelfije Franciska Rodrigeza napravio je konačnu razliku.

Fili Dim, trener Boba Kejna, imao je sve razloge da se oseća samouvereno kada je ušao u meč, a njihovo poslednje pojavljivanje došlo je u dominantnoj pobedi nad Majamijem Stelt 2. maja, dok su Mesari, trener Mark Gargaro, došli do razočaravajućeg poraza od 228:217 od Napada u Atlanti 11.

Snažni nastupi Mesara od strane kapitena tima Rašidija Elisa, teškaša Skajlar Lejsi, prvi put su se pojavili u drugoj sezoni, a dva nokdauna koja je Paulino postigao u svoje dve borbe, jedan nad Filisom Nahirom Olbrajtom u 11. kolu i Rodrigezom u 19. kolu nosio je dan u zakucavanju za nokte koji se spustio u poslednju rundu.

Veče je počelo uzbudljivo, pošto su Filijev Ejveri Sperou i Bostonac Elijah Peixoto učestvovali na non-stop metak u 3. kolu, s tim da ga je Peixoto sasekao 10-9 na kartama. TeškašIca Skajlar Lejsi, sila u prvoj sezoni TCL-a, vratila se prvom porazu bacača Fili favorita u teškoj kategoriji Džoija Dawejka u 8. kolu, a potom se osvetila u revanšu iz prošle sezone protiv Konje Nejtan u 16. kolu.

Borba noći ocenjena je kao ženska borba 22.

Britni Sims iz Filadelfije proglašena je drugom zvezdom večeri za pobedu od 10:8 nad Bostonom Lišom Pajkom u drugoj rundi.

U prednjoj polovini dvoglavog u Studiju Tander u Long Biču u Kaliforniji, Las Vegas Hustle je prešao u četvorostruko izjednačenje za drugo mesto ukupno u Timu borbene lige sa dominantnom pobedom tima od 212:201 nad Dalas Enforcersima.

Vođeni Džefom Mejvederom, Hustle (2-1) je ulazio u ring sa pozitivnog momentuma stečenog njihovim prethodnim mečom, pobedom od 226:224 nad Hjuston Hitmenom u Hjustonu 9. Sa druge strane, Dalas Sprovodioci predvođeni Tonijem Mekom (0-2) gledali su da obezbede prvu pobedu u sezoni. Poslednji put su viđeni kako spuštaju teških 226-225 srcelomca na stav Njujorka 20.

Las Vegas je skočio do ranog vođstva pobedom u pet od prvih šest borbi u Lansirnim rundama, ali rezultati su izgleda bili zategnuti u Srednjim rundama, kada su Samoan favorit publike i teškaš Las Vegasa Patrik Mailata praktično stavili meč van domašaja Dalasa u 16. kolu polaganjem bivšeg NFL defanzivnog kraja koji je postao borac, Greg Hardi. Mailata je uhvatio Hardija uz konopce sa mešavinom udaraca strujom u telo i onda se uputio da ostavi Hardija na platnu i donese ukupan rezultat na 153-146.

Za svoje napore u udaranju moći, Mailata je nagrađen prvom zvezdom noćnih počasti, posle borbe.

„Naporno sam radio čoveče“, reče srećni Mailata. „U Vegasu sam već pet godina i u teretani sam tek što sam dobio posao i TCL mi je pružio priliku da radim ono što radim. Greg Hardi je čvrst momak, ali sam došao da pobedim, i došao sam da priloћim љou za svoje pretke i porodicu i uradio sam to.“

Mailata kaže da je ponosan na svoje saigrače i njihovu rešenost da izvuku „mora da pobedi“, runde. „Ja sam sa nekim opasnim momcima (u ovom timu) i znam kako to ide u Vegasu. Neki od ovih drugova su samo иekali svoju љansu. Jedna stvar koju znam je da ako se pobrinem za svoj posao, svi ostali жe se pobrinuti za svoj.“

Drugi nastupi posebne razlike došli su od Avorana Grejema iz Dalasa i Džozefa Mekeda iz Las Vegasa, koji su se borili za nagradu „Borba noći“ u svom trominutnom susretu u modricama.

Kreč zelenokosi Darijan Kastro i Džejlen Mur iz Dalasa izložili su zaslepljujući prikaz u svojoj borbi za 4. Kubani Kastro se pokazao kao previše lukav i brz, pobedivši u rundi 10:9 svojim vrhunskim umećem.

Adolf Stivens iz Dalasa nagrađen je trećom zvezdom večeri za svoje dve pobede nad Šarifom Rahmanom i talentovanim Izraelom Tejlorom iz Las Vegasa dobio je drugu zvezdu večeri za svoj dvostruki nokaut KO nad borcem iz Dalasa Džordonom Džonsom.

U zadnjoj polovini dvoglavog u Thunder Studiju u Long Biču, Kalifornija, domaći tim LA Elite se pojavio kao borbeni force u realnom vremenu, dok je dominantno pobedio gostujuće San Antonio Snajpere konačnim rezultatom 198-180.

Elita (1-1), vešto vođena trenerom Menijem Roblesom, izgubila je samo dve borbe cele noći dok je stičela prvu timsku pobedu ove sezone, pošto je ispustila svoj debitantski nastup 229-224 za Fili Dim 10. aprila u Filadelfiji.

Pobeda u LA je istovremeno zadržala San Antonio Snajpere sa trenerom AC Brajanta bez pobede u njihovoj sezoni na 0-2, 2 KO. Snajperisti su izgubili uvodni nastup 18.

Jedini nokaut večeri dodeljen je Anhelu Munjozu iz LA za njegov prekid 4. runde u San Antoniju Kresencija Ramosa. Munjozov prikaz udaranja moći doneo mu je čast da bude proglašen za prvu zvezdu meča i dao je svom odredu LA trojku za 10-7, da bi u tom trenutku rezultat bio 40-34 za LA.

„Videli ste to sada, kako dolazi iz LA Elite!“ uzviknuo je srećni Munjoz, post-događaj. „Dobili smo Vegas sledeće nedelje i biće ista stvar. (Činjenica da Vegas dolazi do pobede nad Hjuston Hitmenima) To nam nije bitno, doљli smo da uradimo ono љto smo doљli da uradimo. Dolazimo po sve i pobedićemo!“

U neuobičajenom TCL rezultatu, Amin Mičel iz San Antonija, čije je oko isečeno slučajnom glavom u svojoj prvoj borbi, ponovo je otvorio svoj rez vučenim šutem protivnika iz LA Aleksa Esponde u 14. kolu. Borba između Mičela i Morena je mahnula i rezultatom 10:10 Bez odluke.

„Borba noći“ dodeljena je Kalgariju, Alberti, Kanađani Tijani Šreder i njenoj protivnici Džejd Tompson iz Oklahome, boreći se za svoj usvojeni dom LA, za njihov trominutni udarac napred-nazad, tesno je pobedio Tompson sa 10:9. Treća zvezda večeri ocenjena je kao La-jev Brajan Leon jer je bio zauzetiji i moćniji borac u svoje dve pobede od 10:9 nad sunarodnikom kubanskim perspektivom Dajanom Depestreom iz San Antonija.

Završavajući akciju sve tri zvezde noći, miljenik publike u teškoj kategoriji Raul Salomon za svoje dve pobede nad strašnim Isakom Karbonelom iz San Antonija. Salomon je postigao nokaut karbonela u njihovom prvom meču, ali se Karbonel vratio jak u drugom meču, uprkos tome što ga je izgubio u žilet-tankoj presudi 10:9.

Super lagani pretendent Delante „Tigar“ Džonson napravio je pauzu na treningu za svoj meč 8. juna protiv Tarika Zaine u Medison Skver Garden teatru u Njujorku, gde će prisustvovati.

„Uzbudljivo je!“, rekao je Džonson o svom prvom ukusu TCL-a. „Zabavljali su me celu noć. Vičite svima koji su izašli da se bore i srećno.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.