Deontay Wilder gadno nokautiran dok ‘Big Bang’ završava karijeru

Zhilei Zhang knocks Deontay Wilder out

Karijera Deontaja Vajldera se završila na jedini način na koji je mogla, razornim nokautom, ali ne i onako kako bi drolja želela.

Čovek koji je nokautirao sva 32 svoja početna protivnika u roku od četiri runde završio je 11-4-1 u poslednjoj deceniji karijere, nakon što je Zilei Džang ugasio svetla u pet rundi.

Kapiten bokserskog tima matchrooma na inauguralnom turniru Turki Alalshikh 5 vs 5, Vajlder se nadao da će Edi Hern biti prikovan za grudi. Međutim, sa 6-0 manje zbog poraza za Filipa Hrgovića, Ammo Vilijamsa, Reja Forda i Krega Ričardsa, Hernu je bio potreban Vajlder da istupi i napravi 8-4 sa KO. To se nije desilo, pošto je Vajlder ponovo izgledao kao ljuštura nekadašnjeg sebe.

Vajlder je napunio, tražeći taj jedan udarac da izbaci Zanga od početka. Kineski gigant, koji se može pohvaliti prednošću od skoro 70 kilograma, znao je da će biti potrebno samo jedno otvaranje da se američkom muljaturu kaže laku noć.

I tako se pokazalo u petoj rundi. Zang je uhvatio Vajldera sa breskvom punča i zavrteo ga u centru ringa. Dok je Vajlder manevrisao ka uglu, „Veliki prasak“ je oslobodio svog imenjaka, na kraju je izbacio „Bronzanog bombardera“ za prebrojavanje. Pred-borbeno predviđanje šta vajlder želi da uradi Žangu, prevrće očima u potiljak i tera ga da trza, nažalost, desilo se bivšem WBC šampionu u teškoj kategoriji.

Pošto mu je nasleđe umrljano sa dva poraza kada je zaista trebalo da se povuče posle trilogije Tajsona Fjurija, Vajlder nema gde drugde da ode i mora da se odmakne od sporta.

Posle toga, Žang je bio samouveren dok je Hearn razmišljao o porazu od svog dugogodišnjeg rivala od 10:0, nakon što je tvrdio da je najbolji promoter na svetu.

„Kineska moж. Ja sam ‘Veliki prasak’ i kresnem sve. Danas je Kvinsberi kresnuo Matchroom“, rekao je Džang.

Frenk Voren je dodao: „Veliki prasak, 10-0, kakva noć! Kvinsberi se nikada nije dvoumio. Hvala što si učestvovao, Edi Hern. Matchroom, vidimo se sledeći put.“

Hearn, koga je Voren proganjao tokom leta kući u urnebesnom video postu, izjavio je da želi još jednu priliku u Vorenovu štalu.

„Čestitam, Frenk Vorene, dao si nam batine večeras! Neverovatna noć, neverovatan koncept, i radujemo se što ćemo ga vrlo brzo vratiti nazad!“

Osim toga, Voren je kao kapiten zaradio četiri boda od Hamzaha Šeraza za pobedu u prekidu, dva poena Žanga, dva poena Danijela Diboa, i po jedan od Kerija Hačinsona i Nika Bola, koji je postao svetski prvak u drugom trenutku pitanja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.