Manny Pacquiao cilja WBC titulu u velter kategoriji za povratak

Manny Pacquiao WBC belt

Svetske bokserske vesti su saznale da Manny Pacquiao želi da se bori za WBC titulu u velter kategoriji po povratku u sport kasnije ove godine.

Četrdesetpetogodišnjik želi još jednu borbu, izjavio je predsednik MP Promocije Šon Gibons, a cilj broj jedan bio je zelenog i zlatnog.

Super Sport je razgovarao sa Gibonsom o mogućnosti pucanja u pojas, koji je postao upražnjen kada je WBC učinio Terensa Kroforda „šampionom u pauzi“. Kroford je smanjio svoju poziciju dok se ne zna pun obim trčanja u super velter kategoriji. ‘Bud’ izaziva Israila Madrimova za WBA verziju 3. Kroford i dalje drži WBO i WBA pojaseve na 147.

Međutim, pošto je WBC titula sada besplatna, Pakvajo se nada da će mu biti dozvoljeno da se takmiči protiv Marija Bariosa na leto ili jesen. Barios je nedavno odbranio svoju privremenu titulu u las Vegasu u donjem vešu Canelo protiv Munguia. Meksikanac bi mogao da bude nadograđen na punog šampiona svakog dana.

Super Sport je već kontaktirao WBC da proceni da li bi bili prijemčivi da Pacquiao dobije šansu za Barriosa uprkos tome što je bio van ringa tri godine i izgubio poslednju borbu. WBC može očekivati da Pacquiao pobedi nekoga u prvih 15 prvih, produžavajući njegov povratak. Međutim, s obzirom na njegovu poziciju bokserske legende, Pakvajo bi svakako mogao da tvrdi, kao i rival Flojd Mejveder, da zaslužuje ovu poslednju priliku pred penziju. Pacquiaoov status je nesumnjivo dovoljan da garantuje svaki pogodak za titulu koji želi da juri.

Barios, koga je Super Sport takođe kontaktirao, uskočio bi u priliku da podeli kvadratni krug sa Pakvajoom za njegovu oproštajnu borbu. Događaj bi bio instant mega-događaj u Las Vegasu sa navijačima koji hrle u prestonicu boksa da vide ‘Pac-Man’ poslednji put.

To je samo san za Pakiaoa kako dolazi do kraja svoje izuzetne karijere. Više njih će izaći na videlo kada WBC donese odluku o statusu svoje krune u velter kategoriji. Sulimane Cissokho, kandidat broj jedan, očekivaće da će biti prvi u redu kada Barios bude povišen.

Da li bi talentovani Francuz bio spreman da sačeka mogao bi da bude problematična tačka, čak i uz obećanje da će pogoditi pobednika.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.