Majk Tajson se povukao iz borbe zbog čira, možda se više nikada neće boriti

Paul vs Mike Tyson off

Majk Tajson je izašao iz borbe sa Džejkom Polom 20. jula zbog čira na želucu koji je izazvao zabrinutost na nedavnom letu iz Majamija za Los Anđeles.

Bolničari su se sklonili Tajsonu kada je ušao u poteškoće, samo sedam nedelja od zakazane svađe sa bivšom Diznijevom dečjom zvezdom Jutjuberom. Tajson je bio pod bliskim nadzorom teksaškog Odeljenja za licence i propise zbog pokušaja da se ovog leta ponovo profesionalno bori. Međutim, Super Sport razume da tajson koji pokušava da se bori sa čirevom na želucu može da ga stavi u ozbiljan rizik nakon konsultacija sa više od jednog lekara po tom pitanju.

Sličnost borbe Pola protiv Tajsona koja se ikada odigrala je udaljena i trebalo bi samo još jedno rasplamsavanje pre nego što bude ukinuta. Ostali borci na karti će sada morati da sačekaju da saznaju da li će se događaj na kraju nastaviti, ili Tajson ne može da se takmiči, da li će se odigrati bez obzira na to.

Polove najvrednije promocije su saopštile: „Predstojeći veoma očekivani bokserski meč između Džejka Pola i Majka Tajsona će, nažalost, biti odložen zbog propratnih konsultacija u četvrtak sa medicinskim radnicima o njegovom nedavnom rasplamsavanje čira. Preporuka je da Majk Tajson u narednih nekoliko nedelja ode minimalno na lagane treninge i da se potom vrati punim treninzima bez ograničenja.

„I Majk i Džejk se slažu da je pošteno osigurati da oba sportiste imaju jednako vreme za trening kako bi se pripremili za ovaj važan meč i bili u stanju da se takmiče na najvišem nivou. Zdravlje i dobro zdravlje sportista je naš glavni prioritet, i u potpunosti podržavamo Majka u oduzimanju potrebnog vremena da mu omogućimo da nastupi na nivou koji očekuje od sebe.

„Očekuje se da će se Majk vratiti svom punom rasporedu treninga u narednim nedeljama i jedva čeka da se vrati u ring. MVP predviđa ponovno odlaženje utakmice za kraj ove godine na AT&T stadionu, i radujemo se uzbudljivom i dobro pripremljenom takmičenju između ove dve izuzetne atletičarke. Novi datum borbe biće saopšten do sledećeg petka, 7.

Uprkos obećanju o novom datumu, MVP je počeo da nudi povraćaj novca.

„Cenimo vaše razumevanje i strpljenje za ovo vreme i želimo Majku odmoran oporavak. Prethodno kupljene karte biće ispoštovane za novi datum. Nije potrebna nikakva akcija da bi se zadržale trenutne karte i lokacije sedišta. Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju pomerenom datumu imaju pravo na povraćaj novca na prvobitnoj tački kupovine. Da biste zatražili povraćaj novca, kontaktirajte SeatGeek na dallascowboys@seatgeek.com sa temom „Paul vs. Tyson.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.