Doktori izvukli Tima Tszyua sa američke debitantske karte Turkija Alalšika

Tim Tszyu vs Sebastian Fundora

Bivši vlasnik titule u super velter kategoriji Tim Ciu više ne učestvuje na debitantskoj američkoj karti Turkija Alalšika pod transparentom sezone u Rijadu.

Australijanac je trebalo da se vrati 3. avgusta u sklopu računa za branik na BMO stadionu u Los Anđelesu u Kaliforniji. Međutim, Tszyu se nije u potpunosti oporavio od posekotine pretrpljene tokom jedinog poraza od Sebastijana Fundore u martu. Prema rečima Bena Dejmona iz Foks Sports Australijanca, Tszyu mora da se uzdrži od udaranja u lice veći deo leta.

„Tim Tszyu je izašao iz borbe sa Vergil Ortizom, koja je planirana za avgust u LA. Doktori su rekli Tszyu da divljački rez iz borbe u Fundori nije zacelio na vreme i da ne može da sparinguje još šest nedelja“, rekao je Dejmon.

Očekuje se da će se Tszjuov protivnik Vergil Ortiz ipak pojaviti na vrhu šoua Terensa Kroforda, a Alalšikh je spreman da draftuje još jednog boksera za svoju ponudu. Ortiz bi i dalje trebalo da bude u mogućnosti da se takmiči za privremenu WBA titulu pod uslovom da još jedno vrhunsko ime dobije pravo na to ime.

Tszyu će morati da cilja na povratak kasnije tokom godine nakon što ga borba sa Fundorom drži van akcije. Šefovi Državne atletske komisije Nevade suspendovali su Fundoru do septembra zbog štete nanete tokom paklene borbe sa Tszyuom. Sampson Bokserski promovisani WBC šampion braniće titulu protiv Erola Spensa juniora kasnije tokom godine.

Fundorina WBO titula je od tada dodata u Crawford vs Israil Madrimov headliner zbog obaveznog naloga. Spens je kandidat broj jedan za WBC zbog svojih podviga od 147 funti. Međutim, Spensov poraz od Kroforda video je da je WBO napravio ‘Bada’ sledećim izazivačem na 154.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.