Madison Square Garden sledeća super borba ima ‘nijanse Taylor vs Serrano’

Callum Walsh vs Xander Zayas

Sledeća velika super borba u Medison Skver Gardenu dodala bi portorikansko rivalstvo protiv Irske — u kojem se nalaze dve najstrastvenije bokserske fan-baze Njujorka. Ima čak i „nijanse Amande Serano protiv Kejti Tejlor“, koja se borila u borbi godine u aprilu 2022.

To kaže osnivač 360 promocija Tom Štefler, koji je u sredu za Super Sport govorio o svom brzorastućem super velter kategoriji Kalumu Volšu, kao i o mogućnosti borbe protiv brzog kandidata za top rang Ksandera Zajasa.

Volš ima apsurdno bogatstvo moći koje ga okružuje dok ga je reizagovao Švaba, trenirao ga je Fredi Rouč u bokserskom klubu „Džoker“ u Los Anđelesu, a ima i podršku Dejne Vajt.

Svetske bokserske vesti su u poslednje tri godine nebrojeno puta bile oko UFC bosa Vajta, a često su mu pričale i o Volšu.

Vajt nam je jednom nedavno rekao da je jedna stvar koja mu se najviše dopada kod Švafa njegovo provodaženje, i da lako može da zamisli volšebni izazov za pojas svetskog šampionata u roku od godinu dana.

„To je dobar vremenski okvir“, rekao je Štefler ove nedelje, kada smo ga pitali o Vajtove nade za Volša.

Loeffler nam je pomenuo Zayasa krajem, proљle godine, kada smo posetili njega i Volљa u Vajldkardu u Holivudu. U to vreme, Volš — koji retko gleda tuče, ili snimak svojih protivnika — nije bio svestan ko je Zajas.

Međutim, dok perspektivna borba skuplja zamah, sa više zvaničnika u Top Ranku entuzijastičnim u radu sa Loefflerom na rezervisanju borbe, Volš je sada vrlo svestan ko je Zajas.

„Što više prolazim kroz redove, to više trake gledam da olakšam sebi (u noći borbe)“, rekao je Volš za Super Sport ove nedelje.

„Otkako je Tom pomenuo tu borbu, Ksander se borio sa momkom sa kojim sam sparingovao u Džokeru. Za godinu dana, to je borba, jer su to dva mlada i neporažena borca. To mora da bude u velikoj areni u Medison Skver Gardenu“, rekao je Volš. „Zaradi malo novca.“

Pre nego što Volš može da se zabavi boreći se sa Zajasom pred rasprodatom publikom u Medison Skver Gardenu, on prvo mora da pošalje Karlosa Ortiza, nokaut udarača protiv koga se bori 7. juna u kazinu Čumaš u Santa Ynezu u Kaliforniji, na UFC Fight Passu.

Međutim, slučajno, Ksander Zajas se bori sa Patrikom Tekseirom, bivšim svetskim šampionom, naredne večeri 8.

Zvezde se naizgled usklađuju da drže ova dva mlada borca u naslovima zajedno.

Kada je razgovarao sa Svetskim bokserskim vestima o mogućnosti da radi sa 360 promocija za šou Zajasa protiv Volša, najbolji potpredsednik bokserskih operacija Karl Moreti rekao je da njegova firma zna ko je Volš, „i mi smo ga svesni“.

Moreti nam je rekao da, iako prvo žele da obezbede borbu za svetsku titulu, borba u kojoj učestvuje Volš je nešto što bi „sigurno pozdravili“.

Sam Zajas nam je krajem prošle godine rekao da je to borba koja „definitivno“ može da se desi „u budućnosti“. Njegov menadžer Piter Kan takođe je depilirao lirski nad Volšom i rekao da postoje jasna poređenja između putanje UFC boksera i njegovog klijenta Zajasa. „On je veoma na istom putu kao i Ksander.“

Moreti je u međuvremenu dodao da oni u Top Ranku „vole borbu“.

Rekao je: „To bi bila velika atrakcija u Njujorku — bez dileme. Svakako biste mogli da ga stavite u Medison Skver Garden sa jakim donjim vešom sa borcima koji su popularni u Njujorku. Ali, znaš, moraš prvo da se boriš, i da brineš o donjem vešu posle. Trenutno nismo ni u tom trenutku.

„Ako prvo dobijemo Ksanderu borbu za titulu, sigurno će je zgrabiti. Ne znam koju titulu bi jurio, a onda, ako bi pobedio, Kalum Volš bi bio dostojan izazivač. Ako taj vremenski okvir ne uspe, onda možeš da se boriš sa Volšom pre toga.“

Za Šteflera, Volš je već „prisvojio Njujork kao svoju drugu kuću“.

Ali kada dodate podršku za Dan Svetog Patrika koju je Volš stvorio za svoju borbu protiv Daurena Jeleusinova 15. To je „borba u areni“, rekao nam je.

„Top Rank je prilično visoko na Ksanderu i dobro ga plasira navijačima Portorikanaca na događajima“, rekao je Švafler.

„Mislim da će ovo biti jedna od onih prirodnih borbi Portorika protiv Irske, sa nijansama Serano protiv Tejlora“, dodao je on.

„Ako Zajas i Volš ostanu na istom koloseku, to je zaista tržišna borba.“

Alan Dawson je Super Sport Lead Writer, finalista 2 x Sports Journalist of the Year, i dobitnik 5 x BWAA nagrada. Prati Alana @AlanDawsonSport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.