Deontay Wilder intervju otkriva boksera jednom nogom kroz vrata

Deontay Wilder captain

Deontay Wilder je dao intervju pre povratka u akciju ovog vikenda sa vibracijama iz sukoba oko uzgoja ćaskanja.

U razgovoru sa Matchroom Boxingom uoči svog kapitena 5vs5 turnira ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji, Vajlder nije bio uobičajeno vatreni ja. Deluje daleko opuštenije i usklađeno sa svojom mekšom stranom dok kuje zaveru za pobedu nad kineskim džagernautom Žilei Žangom koja bi ga vratila u tešku kategoriju.

Vajlderova poslednja borba bila je predstava koja je mnoge dovodila u pitanje da li američki driljač više ima želju. On i dalje priča dobru igru, ali poletanje od konverzije i dalje ostavlja više pitanja nego odgovora.

Vajlder je odgovorio po povratku iz poraza: „Lep je osećaj vratiti se. Ovog puta, to je među suncem i više toplote, na šta sam navikao, tako da više liči na dom. Ali da budemo među kulturom i među ljudima (u Saudijskoj Arabiji), iskustvo borbe će biti sjajna subota. Kažu da kada voliš to što radiš ne funkcioniše.“

Na pitanje u čemu i dalje uživa na ovom putovanju u sportu boksa, Vajlder je odgovorio: „To je dobro pitanje jer ovaj posao može da postane vrsta ljubavne mržnje.

„Ponekad možete voleti ljude, novac, putovanja, ali ponekad možete da se umorite i od toga. Mislim da se sve izjednaиi. Ali volim da mogu da izdržavam porodicu. Želim da radim ono što volim kao posao i da se vratim kući i obezbedim svoju porodicu i decu. Najviše od svega, želim da im pružim najbolje obrazovanje i najbolje što svet može da ponudi.

O tome da ga je Edi Hern izabrao za kapitena, Vajlder je zaključio: „Imao sam pritisak na leđima od rođenja. Ja sam prirodno rođeni vođa, tako da je zadovoljstvo biti kapiten. To je odgovornost koja mi je toliko poznata.“

Nema mnogo vatre od Vajldera kada je u pitanju saznanje da bi njegova karijera mogla da se završi za nekoliko dana. Poraz od Zanga bi ostavio jednog od najvećih šampiona u teškoj kategoriji ove ere koji nema gde da ode. On mora da pobedi, ali taj osećaj hitnosti nije tu. Ostaje u vazduhu ako „Bronzani bombarder“ uspe da povrati požar u 38.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.