Flojd Mejveder divljak dok boksersko čudo poziva na oslobađanje

Floyd Mayweather J

Boksersko čudo J’hon Ingram, jednom označeno kao ‘Sledeći Flojd Mejveder’, prozvao je svog mentora zato što ga je držao na polici.

Ingram, 23-godišnji lajtmotiv sa četiri nokauta iz četiri pobede, kaže da mu promoter nije pružio borbu od 2022. godine. Na leđima ove nesposobnosti da ga održi aktivnim, Ingram je započeo proces napuštanja Mejveder promocija na veoma javan način.

Rodom iz Severne Karoline sa sedištem u Las Vegasu, koji je pre pet dana postao otac, pokušava da aktivira njegovo oslobađanje tako što će se objaviti na društvenim mrežama. Ingram je stavio Mejvedera i njegovog izvršnog direktora Leonarda Elerbea u eksploziju i rekao da treba da prehrani porodicu nakon što je organizovao sopstvenu borbu u martu 2024.

U onome što zvuči kao očajnički potez mladog oca koji namerava da pokrene karijeru, Ingram je odmah dobio podršku mnogih navijača i bivšeg borca Mejvedera. Nakon što je prethodnih dana dao nekoliko komentara, Ingram se u utorak uozbiljio.

„Sve su to šale sa mojim postom, ali ipak ne zato što je ovo moja karijera i život sa kojima se igra“, počeo je Ingram, nadajući se da će rasvetliti njegovo pitanje koje će biti objavljeno. „(Leonard) Elerbe je izvršni direktor MP (Mayweather Promotions) ali kaže da je to van njegove kontrole i da moram da se obratim nekom drugom. Pa, zašto si ti direktor? Kao, čime se ti to radi?

„Tako da moram da se obratim nekom drugom, zar ne? Ali kažeš mi da si mu skrenula pažnju, i da još uvek moram lično da razgovaram sa njim. Zašto mi nisi rekao kada sam poslao oslobađanje pre nedelju dana?

„Trebalo mi je da priиam o svom s***u da bih privukao tvoju paћnju.“

Nastavljajući da razraрa zaљto mora da bude u ringu љto je pre moguжe, Ingram je rekao: „Moram da nahranim usta. Ne radim posao, plaćam svoje račune, samo boksujem. Bokseri zarađuju novac kada se svađaju, a ti misliš da ću držati usta zatvorena kada brat ne dobija svađe?

„8. oktobar 2022. je bio moja poslednja borba (pod Mejveder promocijama, ali ne zbog njih). Upravo sam se borio 9. marta 2024. godine, jer sam se našao na toj kartici. Potpisao sam sa njima krajem 2023. godine i oko njih sam od 2022. godine. Momci su potpisali pre mene i još uvek se nisu borili, ali to nije moj posao da ugasim. Ono љto svi ne znate je da ovo nije иetiri dan ove situacije. Poslao sam obaveštenje profesionalno i ignorisan sam. Mogli smo sve ovo da rešimo sa interneta kao što sam želeo.“

Na Elerbeu navodeći da ne može ništa da uradi bez dozvole Flojda Mejvedera, Ingram je dodao: „Neka kaže da nije njegova krivica, ali vi izvršni direktore poslanika, zar ne? Nisam najpametniji na svetu, ali zar to ne znaиi da si ti taj koji se pobrine da uрemo u emisije i obratimo se ovakvim stvarima? – Oh, zaboravio sam da je on ‘da čovek’ koji prvo mora da razgovara sa ocem i dobije dozvolu.“

Iše Smit, koji je sa Flojdom osvojio svetsku titulu, a potom akrivno otišao, dao je Ingramu neke reči mudrosti.

„Dublje je od toga, brate. Ne može da donosi nikakve poteze ili odluke bez odobrenja tog čoveka. Čovek bi pomislio da bi bila urađena ispravna stvar, a oni bi vam samo odobrili oslobađanje kako biste mogli da obezbedite sebe i svoju porodicu.“

Aktuelna situacija oponaša još nekoliko njih poravnatih sa Mejvederom ili Premijer bokserskim šampionima, a nekoliko boraca na neaktivnom spisku ima potrebu da pogura svoje karijere napred.

Amazon Prime Video, gde je PBC potpisao ugovor o pokazivanju svojih boraca, tek treba formalno da objavi raspored koji bi tim izgladnelim bokserima mogao da pruži redovnu platformu koja im je potrebna.

Flojd Mejveder, sa druge strane, ima druge probleme. Glasine su nastavile da psuje petotegaša svetskog šampiona u vezi sa novčanim pitanjima u Dubaiju i meksičkom izložbom koja nije uspela da zabeleži maštu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.