Deontay Wilderu će biti ponuđen momentalni snimak WBC titule

Deontay Wilder arrival

Deontay Wilder ima još jednu priliku da preuzme WBC titulu ako dođe preko Zhilei Zhang u 5vs5 emisiji u Rijadu ovog vikenda.

Bivši šampion u teškoj kategoriji, zaključan na trenutnoj težini zbog neprikosnovenog revanša između Oleksandre Usjka i Tajsona Fjurija, našla se na meti novog WBC šampiona u bridž kategoriji Lorensa Okolija.

Uprkos tome što je Vajlder obećao da se nikada neće boriti u težini od 224 kilograma, Vajlder nema šampionske prilike na horizontu. Udarač, koji redovno teži unutar granice bridžer kategorije, uskoro će dobiti ponudu od Okolija, saopštio je trener Džo Galager.

„Tamo se vodi dobra borba za ujedinjenje, a ima i manjih teškaša (Okolie može da gađa)“, rekao je Galager za Skaj Sports nakon što je Londonac uzeo pojas od Lukaša Rožanskog sa ko u prvom kolu u Poljskoj.

„Deontay Wilder je samo petnaest i po (kamenje Velike Britanije = 217 funti). Tegovi teškaša, Lorens je trenutno tamo.

„Voleo bih da vidim kako to ujedinjuje sa WBA šampionatom, a zatim da pređe u teške kategorije“, dodao je on.

Svetske bokserske vesti su razgovarale o ovoj mogućnosti od trenutka kada je WBC pokrenuo bridžr kategoriju. Vajlder je ranije bio otvoren za spuštanje na kruzer kategoriju (200 funti) ali je odbacio mogućnost da je novija kategorija posle osnivanja.

Da li Vajlder treba da dobije konkretnu ponudu i nema šanse da se bori sa Entonijem Džošuom, Džeredom Andersonom ili Oleksandrom Usjkom? U tom slučaju, diskutabilno je da bi „Bronzani bombarder“ odbio veliki okršaj Velike Britanije u O2 Areni.

Deontay Wilder pada u bridžer kategoriju

Bivši svetski šampion Džordž Grouvs veruje da okoli protiv Vajldera nema mozga.

„Mislim da je sada njegovo vreme da iskoristi to što je svetski šampion“, rekao je Grouvs za Skaj Sports. „Biće mnogo teškaša sa velikim imenima, koji nisu ogromni, koji će misliti: ‘Da li ću ikada osvojiti svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji u bliskoj budućnosti? Moћda ne, ali mogu da budem svetski љampion ako se pobrinem za Lorensa Okolija.

„Mislim da je, možda, Deontay Wilder vrsta lika koji kaže: ‘Ja sam tako veliko ime, ja sam bivši svetski šampion u teškoj kategoriji, ne mogu da vidim da ću samo dobiti priliku za svetsku titulu u teškoj kategoriji u skorije vreme. Zašto ne postaneš svetski šampion sa dve težine boreći se u bridžr kategoriji?'“

Vajlder ima ruke znatno pune protiv kineskog dћogernauta, Zang. On zna da bi loš poraz mogao da znači kraj njegove karijere u subotu uveče.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.