Mbilli vs Derevyanchenko set za Aug 17 u Kvebek Sitiju

Mbilli vs Derevyanchenko

Dva super srednje kategorije su spremna da se sastanu u fisticnom blokbasteru letnje sezone.

Nepobeđeni, kandidat iz Montreala Kristijan „Solide“ Mbilli suočiće se sa trostrukim izazivačem svetske titule Serđiju „Tehničarem“ Derevyanchenkom u glavnom događaju od 10 rundi u subotu, Aug. 17, u Videotron centru u Kvebeku, u Kanadi.

Mbilli je nokautirao 85% svojih neprijatelja, dok Derevyanchenko nikada nije zaustavljen.

Promovisan od strane Top Rank-a i Eye of the Tiger, Mbilli-Derevyanchenko će biti emitovan uživo u SAD na ESPN- u, ESPN Deportesu, i ESPN+ u 10 uveče ET/7 p.m. PT. Sky Sports će imati reportažu u UK & Irskoj.

„Malo je boraca u kojima uživam da gledam više od Kristijana Mbilija i jedva čekam da ga vidim kako nastupa pred ogromnim navijačima Kvebek Sitija“, rekao je predsednik najvišeg ranga Bob Arum. „Kada je reč o tome, on ima težak zadatak sa Serhijem Derevyanchenkom, jednim od velikih akcionih boraca u tom sportu. Ovo će biti borba godine kandidata koliko god da traje.“

„Derevyanchenko-jevi uspesi govore sami za sebe. Ovo je veoma opasna borba, ali izuzetno neophodna za napredovanje Kristijana Mbilija. Pobeda nije presudna samo za nastavak njegove karijere već i za boks iz Kvebeka, koji bi, uz značajnu pobedu, bio u odličnoj poziciji da organizuje važne borbe“, rekao je predsednik „Oka“ Tigar Kamil Estefan.

Mbilli (27-0, 23 KO), francuski olimpijac iz 2016. On je pobedio u prvih 13 borbi kratkim putem i zadržao svoju moć, istovremeno pojačavajući opoziciju. Mbili je nokautirao bivšeg izazivača svetske titule Nadžiba Mohamedija 2022. godine i zaustavio Demonda Nikolsona naredne godine. On je prošle subote započeo svoju kampanju 2024. Mbilli je trenutno rangiran u prva tri mesta od strane svih velikih sankcionisanih organizacija, uključujući br. 1 od strane WBC-a.

Mbilli je rekao: „Čast mi je da se borim protiv Serhija Derevyanchenkoa. Slušam o njemu od svoje 16. godine, u amaterskim redovima, gde je pobedio nekoliko Francuza. U profesionalcima se borio samo sa velikim imenima, tako da жe ovo definitivno biti moja najveжa borba do sada. Jedva иekam. Biće to rat.“

Derevyanchenko (15-5, 10 KO), olimpijac za Ukrajinu 2008, pobedio je u skoro 400 borbi kao amater. Sada već 10-godišnji profesionalac, nije uspeo da osvoji tri prilike za titulu u srednjoj kategoriji, uključujući poraz odluke o razlazu od Denija Džejkobsa 2018. i žilet-tanak jednoglasni poraz odluke od Genadija Golovkina naredne godine. Derevyanchenko se prošle godine popeo u super srednju kategoriju i izgubio od Džejmija Munguie u duhovitoj borbi godine kandidata. U aprilu se vratio u pobedničku kolonu sa jednostranom odlukom u odnosu na Von Aleksandra.

„Doneo sam odluku da se pomerim na 168 da bih osvojio svetsku titulu. Tokom cele karijere uvek sam se borio protiv najboljih na svetu, a 17. avgusta neće biti ništa drugačije“, rekao je Derevyanchenko. „Borim se sa teškim protivnikom u Kristijanu Mbiliju, koji je rangiran kao broj 1 u SBC-u. Ako pobedim u ovoj borbi, očekujem da se sledeći put borim za svetsku titulu, što mi je uvek bio krajnji cilj. Očekujem da 17.

Ulaznice se prodaju u četvrtak, 30. maja u 10 ujutru ET preko Tiketmastera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.