Neposredni strahovi za Dereka Čisoru posle zabrinjavajućeg novinara

Tyson Fury vs Derek Chisora

Derek Čisora je još jednom u centru pažnje posle najave da će produžiti karijeru sa 40 godina.

„RAT“ će se boriti sa Džoom Džojsom u Londonu 27. jula, tražeći tek treću pobedu u poslednjih pet godina. Pošto su ga kožali Tajson Fjuri i Džozef Parker, navijači Velike Britanije želeli su da Čisora ode umesto da se vrati boksu 2023. godine.

Međutim, nekadašnji izazivač svetske titule u teškoj kategoriji borio se sa Džeraldom Vašingtonom i škripao pobedom kada je gledao daleko od svog najboljeg. Nagrada Finčlijevog čoveka je potencijalno bolesna bitka sa čovekom planine Džojs, koji bi mogao da uradi sličan posao na Chisori kao Fury.

Konferencija za štampu Džojs protiv Čisore

Govoreći na konferenciji za novinare, Čisora je tokom karijere prikazao znake značajne štete od niza paklenih batina, što je kulminiralo nizom nefiltriranih i neprimerenih komentara koji se mogu povezati sa nekim teškim bolestima mozga.

„Bio sam u ruskom kupatilu kada sam dobio poziv (za borbu sa Džojs)“, rekao je srljajući Čisora. „Mislio sam da je konferencija za novinare sutra“, dodao je on.

Čisora je nastavila: „Dok završimo ovu borbu, neko će imati manje moždanih ćelija u mozgu.“

Frenk Voren je odgovorio: „Nadam se da to nije slučaj, ali samo se nadam da imate nešto za početak.“

Zdravlje Chisore nije stvar za smejanje, ali brige su stvarne i izgleda da prate svaku borbu koju čovek ranije poznat kao ‘Del Boy’ ima ovih dana.

Uprkos tome, Chisora je naizgled prošla medicinski fit i ući će u borbu džojsa kako bi pokušala da izbegne još jedno prebijanje.

„Sve dok imaš dve noge i još uvek možeš da ustaneš, ako si muškarac, dobar si“, rekao je on Džojs. Čisora je dodala: „Nakon što te prebijem, možemo li zajedno da pušimo traju?“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.