Dakle, Rajan Garsija posle svega nije ‘trolovao’… Ovo je sada samo on

Ryan Garcia media workout

Rajan Garsija je krenuo u još jedno divljanje na društvenim mrežama, što je mnoge navelo da poveruju da je njegovo ‘trolovanje’ insistiranja u vezi sa tučom Devina Hejnija besmislica.

Zlatni dečak je u poslednje vreme nemilosrdan u X.com, zlostavlja uticajnike, šljaka energetska pića i traži novac od obožavalaca. Niz obrisanih tvitova i prozivanja bivših prijatelja je još jedan znak da Garsija ne stavlja lažnu ličnost.

Moћda je ovo sada samo on.

Prošlo je nekoliko meseci od prvih znakova da Garsija potencijalno ima neki poremećaj ličnosti, što je borac odmah demantovao. Međutim, pozivi Njujorške državne atletske komisije na procenu borbe pre Devina Hejnija, u kojoj Garsija nije želeo da učestvuje, vratili su se bez zastava za mentalno zdravlje.

Posle pobede nad Hejnijem, Garsija se izgleda vratio u ‘normalu’ na određeno vreme. Međutim, tokom poslednjih nekoliko nedelja, ponašanje super lajtmotiva na platformama ponovo je postalo razlog za zabrinutost. Odbaciti glasine o dugovima pre nego što je zamolio svoje sledbenike da mu keš aplikacija daju nešto novca je siguran znak da nešto nije u redu, čak i uz Garsijina uveravanja da će dati hiljade dolara koje je dobio od molbe u dobrotvorne svrhe.

Garsija je uvredila nekoliko ljudi na Dan majki, što je navelo promotera Hola slavnih Lu DiBelu da rajanu pokloni preliv. Odgovorio je iako to nije ništa promenilo posle kratkog perioda. Brisanje tvitova i njihovo okrivljavanje u njegovom timu, zajedno sa napadima na druge koji lako mogu da vide tužbe koje se donesu na Garsija vrata, biće poslednja stvar koja mu je potrebna pre otvaranja testa na drogu B-Sample.

22. maja, dva nalaza zabranjene supstance ostarin će napraviti ili slomiti Garsijinu neposrednu karijeru ako test koji se otvori bude pročitan isto kao I-uzorak. Suspenzija i gubitak pobede nad Devinom Hejnijem biće momentalna kazna. Međutim, štetu po njegovu reputaciju biće teško zamisliti.

Garsija kaže da je odleteo u Dubai da se opusti pre nego što VADA otvori svoj drugi uzorak. Da li će se vratiti u SAD na otvaranje (ako ga uopšte nema) postaće očigledno u narednim danima.

Rajan Garsija kojeg smo videli mesecima pre nego što se Hejni bori maksimalnom brzinom i izgleda kao neumoljiva sila prirode.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.