Flojd Mejveder nije uspeo da se pojavi u meksičkoj štampi, izbrisao događaj

Floyd Mayweather Mexico off

Flojd Mejveder se nije pojavio na konferenciji za novinare u Meksiku da najavi svoju sledeću egzibicionu borbu 24. avgusta.

Čovek „Novac“ imao je obaveze da se pojavi po planu, makar samo putem video linka, kako bi se obratio meksičkim medijima kao što je obećano u sredu. Međutim, svetskog šampiona sa pet kilograma nigde nije bilo.

Mejveder je pre nekoliko dana objavio na društvenim mrežama da će njegova sledeća borba biti održana u Meksiku. On je dodao da će sve biti otkriveno na dati datum. Flojd je tada trebalo da učestvuje u vežbanju dan posle. Oba događaja su u međuvremenu pala, a zbunjeni organizatori i novinari okupili su se u sobi bez razloga.

Kako su Svetske bokserske vesti izvestile u sredu ujutru, prvobitni protivnik Mejvedera Viktor Ortiz izbačen je sa glavnog događaja. Fudbaler Fighthypea Ben Thompson je naveo da je to posledica toga što je Ortiz imao istog predstavnika kao Džon Goti III i favorizovao taj revanš zbog sekunde pomaganja u profesionalnoj borbi 2011.

Espn-ov Salvador Rodrigez, koji je bio prisutan na konferenciji za novinare, potvrdio je da je Ortiz bio prisutan, ali da nikada nije saopšten na bini. Poznato je putem društvenih mreža da je Goti III takođe bio u Meksiku dok je ređao povratnu borbu njihovih napora 2023. godine koja se završila tučom na Floridi. Mejveder je takođe pokušao da revanšiše Gotija tokom Superboul nedelje u februaru. Ponovo je Mejveder objavio događaj pre nego što više informacija nije stiglo od bivše funte za Pound King.

Nema mnogo onih oko Mejvedera koji mogu da razjasne šta se dešava sa bokserskom legendom, koja je nedavno bila u Dubaiju pre nego što je odletela nazad u Las Vegas da pozdravi ženske košarkaške šampione.

Super Sport može da potvrdi da Mejveder nije otišao u Meksiko, nije potvrdio svoju borbu kao što je obećao, a nakon toga je sa Instagrama obrisao plakat Meksika i informacije o vežbanju.

Vlada CDMX-a, koja se založila da pomogne da se događaj dogodi krajem leta, je, kako se navodi, razočarana kako su se stvari odvijale.

Izgleda da je Mejveder rešen da se još jednom posvađa sa Gotijem uprkos lošoj krvi između porodica. Pomeranje borbe izvan Sjedinjenih Država je možda bio dobar potez, međutim, to je od tada stavljeno pod oblak dok se navijači i mediji pitaju šta se dešava u glavi Mejvedera kada mu je navodno isplaćeno milion dolara samo da bi se pojavio na medijskom događaju u sredu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.