Tajson Fjuri obećava iznenađujuću šetnju prstenom u noći borbe

Tyson Fury ring walk Apollo

Tajson Fjuri je poređao još jednu šetnju prstenom vekovima protiv Oleksandre Usjka, nakon što je obećao navijačima nešto posebno.

Svetske bokserske vesti su bile uživo u zgradi kada je Fjuri izveo epski ulaz u arenu sa svojom Petsi Klajn prateći ‘Ludi’ ulaz za revanš Deontaja Vajldera u T-Mobile Areni. Pre toga, njegov ‘Apollo Creed’ ušetao je u MGM Grand u Las Vegasu zapao za oko.

Ovog puta, Fjuri namerava da izazove još jedan talas u masi dok pokušava da postane prvi neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji još od Lenoks Luis. Trebalo je skoro 25 godina da se kruniše jedan vladar u diviziji, a čekanje je skoro završeno.

Dok je vežbao u sredu, Fjuri je rekao: „Ja sam na vrhu sveta, dušo! Ko ne bi uživao? Ja sam u Velikoj Kraljevini Saudijskoj Arabiji. Ovo je glavni dogaрaj. To je neprikosnoveno svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji.“

„Nastavi da se pratiš. Drži oči otvorene. Imamo neke velike stvari koje dolaze u narednih nekoliko dana. I ne zaboravi, uvek imam ludu malu šetnju prstenom. Ne biste očekivali ništa drugačije za najveću borbu u vašem životu, zar ne? Mislim da to nikada ranije nije urađeno, tako da će definitivno biti iznenađenje. Ovo je apsolutno fantastiиno. Svi ti veliki ljudi su izašli da podrže bokserski događaj u Saudijskoj Arabiji. Jedva čekamo da priloћimo fantastiиan љou koji жe svet gledati.“

WBC šampion Furi (34-0-1, 24 KO) i WBO, IBF i WBA titula Usyk (21-0, 14 KO) boriće se u subotu u Kingdom Areni. Pobednik postaje prvi neprikosnoveni šampion divizije od kada je Luis postigao taj podvig 1999.

U donjem vešu sa platama nalaze se dve borbe za svetsku titulu. U ko-karakteristikama, kralj kruzera Džai Opetaia (24-0, 19 KO) stavlja svoj pojas Ring Magazina na kocku protiv Mairis Breidis (28-2, 20 KO), čoveka koga je svrgnuo za IBF svetsku titulu u julu 2022. Upražnjena IBF svetska titula takođe će biti u pitanju u ovom veoma očekivanom revanšu.

IBF juniorski svetski šampion u lakoj kategoriji Džo Kordina (17-0, 9 KO) brani svoj kaiš protiv rodom iz Belfasta Entonija Cacacea (21-1, 7 KO). Osam borbi zakazano je za Top Rank na ESPN+ PPV strimu, koji počinje u podne ET/9 a.m. PT.

Svetske bokserske vesti daće rezultate uživo za celu karticu i rezultat uživo za glavni događaj.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.