Tajson Fjuri najsjajniji od kada je Oto Wallin mogao da se izjalovi

Tyson Fury shape 2024

Tajson Fjuri je na kursu da odmeri svoje najlakše od skoro poraza od Ota Volina 2019. godine pošto WBC šampion u teškoj kategoriji teži da postane neprikosnoven.

Fjuri, koji ovog vikenda uzima rekord od 34-0-1 u borbi sa ujedinjenim kraljem Oleksandrom Usjkom, izgledao je najslađe poslednjih godina na Velikim dolascima u utorak. Usyk je prokomentarisao Fjurijevo pojavljivanje tokom intervjua za DAZN, navodeći da veruje da je „Kralj cigana“ smršao zbog brige o borbi.

Ali šta god da je u pitanju, Fjurijeve pobede nad Deontajem Vajlderom – kada je nadjačao Amerikanca, naslonio se na njega, i ugušio ga za dve borbe- mogle bi da se dokažu van pitanja sa manjom težinom.

Usyk je nepopustljiv, ima savršenu foliju za Furija. Međutim, vlasnik titule sa dve težine možda nije računao na to da je Fjuri lagan.

„Osećam se dobro. Veoma sam srećna što sam ovde. Subota je poseban dan jer ću imati priliku da po drugi put postanem neprikosnovena. Odliиno je, i veoma dobro za mene. To je veoma vaћno za moju zemlju. Sviđa mi se to“, rekao je Usyk.

Dodao je: „Imam plan. To je bolji plan. I to je odliиan plan. Zaista cenim podršku mojih navijača i ukrajinskih vojnika. Volim svoje obožavaoce.“

Obično težak oko 221 kilogram, Usyk izgleda da se nagomilao u borbi protiv Furija, a dva borca su verovatno imala oko 25 funti između sebe u noći. Uprkos potencijalnom šoku na vagi, Fury vs Usyk dobija na zamahu kroz nedelju borbe dok se interesovanje za Pay Per View polako gradi.

Predsednik najvišeg ranga Bob Arum kaže da bi navijači trebalo da uživaju u tom događaju jer je to prvi put u četvrt veka da će jedan čovek držati sve pojaseve vrhunske divizije.

„Nažalost, ne vidimo dovoljno ovakvih događaja u boksu. Neprikosnoveno svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji dešava se tako retko da je skoro kao da dolazi plavi mesec. A sada, u subotu uveče, imaćemo neprikosnoveno svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji ovde u Rijadu. A to znači da posle ove borbe, postoji jedan ‘Najgadniji čovek na planeti’, neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji. To znači sve u sportu boksa. To znači sve za navijače koji vole boks“, navela je Kuća slavnih.

Pristupite punim Fury vs Usyk detaljima za Fury vs. Usyk Ring walk times, PPV, TV, undercard i weigh-in na Super Sport- u.

Stavovi izneti u ovom članku su mišljenja Fila Džeja. Saznajte više, pročitajte sve članke od iskusnog pisca boksa, a pratite na Tviteru @PhilJSuper Sport.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.