Flojd Mejveder demotivisao Viktora Ortiza, izabrao protivnika u tuči

Floyd Mayweather vs Ortiz off

Flojd Mejveder će se ovog leta suočiti sa novim protivnikom posle izazova čoveka koga je zaustavio putem diskvalifikacije prošle godine.

Mejveder, suočen sa Viktorom Ortizom u revanšu njihovog okršaja 2011. godine, iz vode je izbacio izvor iz bokserske legende. Ben Tompson iz Fighthype.com, koji je godinama dobijao ekskluzivan pristup Mejvederu iznad svih ostalih, potvrdio je izveštaj da je Ortiz trebalo da bude u suprotnom uglu zbog povratka.

Svetski šampion sa pet kilograma objaviće danas povratak na meksički izlazak, a prethodnih dana su se pojavile spekulacije u vezi sa protivnikom. Svetske bokserske vesti spekulisale su da bi Mejveder mogao da cilja 51-0 zbog pomenutog imena za njegov sledeći meč. Ortiz ima profesionalnu borbu u redu za 31.

Međutim, navijači će biti razočarani onim što Mejveder ima na vidiku pošto je Ortiz degradiran na ko-glavni događaj. Činjenica da je Majk Tajson sankcionisan sa 57 godina izgleda da nije začinila interesovanje Mejvedera da produži svoju pola veka profesionalne pobede. Umesto toga, Mejveder će se revanšisati Džonu Gotiju III u drugom pomaganju u tuči koja se završila masovnom tučom prošle godine.

Goti izgleda da će prizemljiti svirku posle neuspelog pokušaja da organizuje okršaj za Nedelju Superboula. Mejveder, ćeseker jer je jedini koji je dao svoje objave, potvrdiće šta se dešava kasnije danas.

Otkrivajući svoje viđenje onoga što će se boriti, Tompson je u emisiji Fighthype rekao: „Izvori bliski informacijama obavestili su nas da će se legenda Kuće slavnih Flojd Mejveder vratiti u ring na egzibicioni revanš sa Džonom Gotijem III. Mada zvanični datum i mesto održavanja još uvek nisu finalizovani, rečeno nam je da će se događaj verovatno održati u Meksiku krajem leta, provizorno zakazan za 24.

O sudbini Ortiza, Tompson je dodao: „Mejveder je prvobitno očekivao da će se suočiti sa bivšim protivnikom Viktorom Ortizom kao glavnim događajem karte koju je planirao da sisa „Zaštiti se u svakom trenutku.“ Međutim, ti planovi su se promenili jer menadžer/savetnik Viktora Ortiza takođe radi sa Džonom Gotijem III, i smatrali su da bi on trebalo da bude prvi u redu za revanš egzibiciju. Umesto toga, Viktor Ortiz će se sada pojaviti u donjem vešu kao glavni događaj.“

Tompson je takođe naveo da je Mejvederu plaćeno kul milion dolara samo zato što je dao današnju potvrdu. Svetske bokserske vesti izvestile su da će njegova torbica za borbu nadmašiti osam ličnosti.

Međutim, pošto ste bili u Meksiku, pomislili biste da će Mejveder organizovati izložbu protiv vrhunske legende iz zemlje ili poznatog uticajnog iz regiona. Biće zanimljivo videti kakva će biti prodaja karata za glavnu stranu u kojoj nastupaju dva Amerikanca.

Sa vedrije strane za meksičke navijače, Alan Pikaso Romero mogao bi da se pojavi na novčanici.

Svaka pomišlja da mejveder ima 51-0 je za sada na čekanju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.