Lukas Bahdi se suočava sa Huanom Karaskom 1 juna na Nijagarinim vodopadima

Lucas Bahdi vs Juan Carrasco

Prvoplasirani kandidat u lakoj kategoriji „Princ“ Lukas Bahdi nalazi se u misiji da donese svetsku titulu svom rodnom gradu Nijagarinim vodopadima, Ontariju, Kanadi. Taj pohod se nastavlja 1.

Bahdi (15-0, 13 KO) se odvojio od čopora na kanadskoj bokserskoj sceni, pojavljujući se kao jedan od pravih kandidata za titulu u zemlji. Trostruki nacionalni amaterski šampion, Bahdi je razvio reputaciju ne samo kao vešt tehničar, već i kao pravi udarač moći. Pre dve borbe, Bahdi je ušao na svetsku rang listu krvavom pobedom nad Isusom Amparanom u svom prvom pojavljivanju na DAZN-u. U svom poslednjem izlascima nokautirao je Eliota Čaveza u pet rundi u Montrealu, Kvebek.

Tokom prošle godine, Bahdi je prozvao zapažena imena kao što je bivši vlasnik WBA titule Roli Romero od 140 funti, ali je njegova vizija možda još više fokusirana. Sada rangiran kao broj 12 od strane IBF- a, ispred imena kao što su Endi Kruz i Anhel Fijero, Bahdi se našao u IBF slici naslova koja postaje jasnija iz nedelje u nedelju. Iste večeri kada je još jednom na naslovnim stranama u svom rodnom gradu, Vasil Lomačenko i Jorgos Kambosos boriće se za upražnjenu IBF titulu, što će Bahdiju dati očiglednu metu niz put.

„Lukas Bahdi nije samo potencijalni sledeći svetski šampion Kanade, on je već jedan od najpronošljivijih boraca u zemlji“, rekao je promoter Li Bakster. „Postoji razlog zašto može da bude na naslovnoj strani Nijagarinih vodopada, i postoji razlog zašto televizijske kamere počinju da ga prate. Lukas ima potencijal da vrati ne samo zlato u Kanadu, nego i neke zaista masivne događaje zajedno sa njim.“

Ovaj 30-godišnjak će se boriti protiv Argentinca Karaska (20-1, 12 KO), koji je na sedmogodišnjem neporaženom trčanju pošto je pretrpeo jedini poraz u karijeri 2017. Karasko je uživao u dominantnom trčanju kao južnoamerički šampion u lakoj kategoriji – zapravo, sve četiri njegove odbrane titule nisu prešle razdaljinu. Kao rezultat toga, našao se na rang listi broj 10 na IBF rang listi zvezda. Sa bogatstvom iskustva u borbi u 10 rundi, i dodatnim pro-stilom iskustva u borbi sa vrhunskim amaterima na svetu kao što je Arlen Lopez na Svetskom prvenstvu u boksu, Karasko gleda da pokvari prinčev povratak kući i buduće planove koji dolaze sa njim.

„Ovo je legitimna Bitka u lakoj kategoriji Top-15“, rekao je Bakster. „Ovo nije situacija u kojoj borac iz rodnog grada ima protivnika koji bira trešnje da bi izgledao dobro. Ovo je borba protiv Top-10 rangiranog protivnika da se vidi ko će napraviti sledeći korak da se pomeša sa elitom na vrhu divizije“.

U ko-funkciji, svetski ocenjena bantamweight Amanda Galle (9-0-1, 1 KO) biće ponovo u akciji prvi put od kada je u decembru prošle godine osvojila titulu IBO bantamweight. Gale je dominirao nad Niorkisom Karenom da bi osvojio titulu, a sada je na meti glavnih imena divizije, kao što su Dina Torslund i Mijo Jošida.

U muškoj super lakoj diviziji, Stiven Vilkoks (10-1-1, 2 KO) će biti u akciji, gledajući da se vrati iz tesne odluke porazom protiv svetski rangiranog Matjea Žermena za IBF Međukontinentalni pojas. Stiven veruje da će ovo biti njegov „uradi ili umri trenutak“ da se vrati u sukob.

Međutim, manifestacija je prvobitno bila zakazana za 11.

„Želeli smo da budemo fer prema svim borcima koji učestvuju, bez pretnje da će klerikalne odluke otkazati borbu u poslednjem trenutku i zaključili da je 1. „Postoje nove prepreke kada je u pitanju stavljanje međunarodnog bokserskog događaja kalibra u Kanadi, ali imamo iskustvo i reputaciju da i dalje možemo da dovedemo u ovu zemlju borbe na najvišem nivou.“

Akcija uživo počeće u 9 uveče ET na DAZN globalno i TYC Sports u Argentini.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.