Canelo naredio da se suoči sa borcem podočnjaka 4 maja od strane IBF-a

Canelo Alvarez in training

Svetske bokserske vesti su saznale da Canelo Alvarez mora da se bori sa Vilijamom Skalijem sledeжe ili da odustane od IBF titule u super srednjoj kategoriji.

Super Sport shvata da će se meksička superzvezda verovatno odreći IBF pojasa nakon što mu je dato samo četiri nedelje da organizuje borbu predsednika Derila Pipsa. Međutim, moglo bi da dođe do preokreta u repu.

Canelo je smestio Scull-a u svoj donji veš 4. Uprkos tome što je ispustila Hemfila u T-Mobajl Areni u Las Vegasu, sudija Patriša Mors Džarman je na iznenađenje mnogih imala skor 76-75. Kartica Maksa DeLuke 78-73 i Dejva Moretija 79-72 bila je daleko više nalik tome, pošto se Skal popravio na 22-0 sa 9 KO.

Nagrada za IBF kandidata broj jedan je borba sa glavnim kandidatom, koji je pobedio Haimea Munguia na bodovima u glavnom takmičenju.

Obično, Canelo koji se suočava sa nekim kao što je Scull bez pravog bokserskog profila bi bio odbačen iz ruke. Međutim, zbog neuspele svađe sa Džermalom Šarlom, to možda neće biti nezamislivo. Zbog nedavnog hapšenja, Šarlo je isključio sebe, kao što je to bio slučaj u septembru i maju za Canela. Nema šanse da Šarlo bude odobren da se bori posle poslednjeg prekršaja. Ova situacija ostavlja Canela bez plesnog partnera pre potencijalne borbe protiv Terensa Kroforda.

‘Bad’ se bori na super-karti Saudijske Arabije u Sjedinjenim Državama ovog avgusta, ostavljajući Canela slobodnim da se podesi, potencijalno protiv Scull-a. Činjenica da je Skali predato mesto na Canelovoj kartici učvršćuje te tvrdnje.

Canelo protiv Scull-a je nesumnjivo nekonvencionalan, ako ne i potpuno nemoguж. Poslednji put kada je Canelo prošao obavezno da bi sačuvao svoj status došao je protiv Avnija Jildirima 2021. Canelo je u februaru pobedio turskog kandidata kako bi mu omogućio dalje ujedinjenje protiv Bilija Džoa Sondersa u maju. Slična situacija mogla bi da se dogodi i ovog puta, ali samo ako odobrenje dođe od premijerligaških bokserskih šampiona, koji imaju prava na još jedan okršaj pod svojim transparentom.

Bez dogovora PBC-a, Canelo će možda morati da pristane da Al Hejmon bude umešan u borbu sa Krofordom, računajući da će kao poslednji stepen ugovora o tri borbe.


IBF Super Middleweight Rankings – May 2024

1 William Scull Cuba (CUB)

2 Vladimir Šiškin Ruska Federacija (RUS)
3 Christian M’Billi France (FRA)
4 Edgar Berlanga United States (USA)
5 Diego Pacheco United States (USA)
6 Kevin Lele Sadjo United Kingdom (GBR)
7 Erik Bazinyan Canada (CAN)
8 Jaime Munguia Mexico (MEX)
9 Petro Ivanov Ukrajina (UKR)
10 Simon Zachenhuber Germany (GER)
11 Mark Jeffers United Kingdom (GBR)
12 Zac Chelli United Kingdom (GBR)
13 Zach Parker England (ENG)
14 Rohan Murdock Australia (AUS)
15 Pedraig McCrory Ireland (IRL)


Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.