Flojd Mejveder će se suočiti sa bivšim protivnikom, 37, sa profi borbom

Floyd Mayweather Mexico 16 9

Flojd Mejveder će objaviti svoj bokserski povratak u sredu kada bivši broj funti za funtu ode u Meksiko.

Njegov protivnik biće žrtva Viktor Ortiz iz 2011. Prema rasporedu, Ortiz će se 31. avgusta boriti u Američkoj legiji u Garden Sitiju na karti koju su nadgledali Atletska komisija Kanzasa i provodadžija Huan Aldana Junior.

Uprkos ovom znaku na kalendaru, Mejveder će imenovati Ortiza kao da je u suprotnom uglu zbog susreta sa Meksiko Sitijem 24. Borba Mejvedera protiv Ortiza ima zvaničan datum potvrđivanja 15. U to vreme, Ortiz je bio čuvar titule, a Mejveder je bio izazivač, pošto se vratio sa pauze u karijeri.

Mejveder je pobedio nokautom u četvrtoj rundi, nakon što je Ortiz pokušao da dodirne rukavice posle namernog udara glavom. Razmišljanje iza drugog sastanka sa Ortizom je da će Mejveder verovatno dati priliku svom bivšem neprijatelju da se osveti.

Međutim, pošto je Ortiz punih deset godina mejvederov junior sa 37 godina i još uvek se profesionalno bori, veliko je pitanje da li će čovek iz „Novca“ želeti da ide na 51-0? Uprkos izveštajima o izložbi, ona je verodostojna i nesumnjivo bi dobila dozvolu meksičkih bokserskih vlasti. Zašto onda ne uradiš Majk Tajson?

Mejveder i njegov tim će odgovoriti na to pitanje u naredna 24 sata.

Još jedna velika tema biće zašto je Mejveder spreman da se bori sa daleko mlađim Ortizom ali ne i sa Menijem Pakvajoom. Mnogi navijači žele da vide drugu borbu između njih dvojice, koju je Pakvajo pokrenuo krajem prošle godine. „Pac-Man“ je naveo da je revanš Mejvedera bio na kartama pre nego što ga je Flojd ukorio zbog toga što je to objavio u javnosti.

Mejveder je tada tvrdio da je Pakvajo morao da mu plati milione dolara zbog curenja informacija pre nego što je cela diskusija prošla jasno tiho.

Sada, nešto više od šest meseci kasnije, boksersko bratstvo će dobiti Mejveder protiv Ortiza II, kada je njihov prvi susret uglavnom bio neželjen pre više od decenije. Mejveder i dalje radi stvari na svoj način i sigurno je dobio neke ponude od organizatora u Meksiku da Amerikanac prihvati borbu oko povratka Pakvajoa.

‘MayPac’ je i dalje najunosnija borba ikada, sa preko 4,7 miliona Pay Per View prodaje i preko pet miliona širom sveta. Dve legende koje se ne suočavaju ponovo bi bile u skladu sa bacanjem najmanje po 50 miliona dolara. Stoga bi moglo da se svede na to da Saudijska Arabija da ponudu pre nego što na kraju bude data.

Naravno, Mejveder može da se bori sa Ortizom pre Pakiaoa u decembru na RIZIN šou u Japanu. Ovim planom Mejveder bi se dva puta borio 2024. godine i zaradio naviše od osam cifara u pogodbi.

To neće biti zakrpa oko toga šta bi par mogao da zaradi na Bliskom istoku, o čemu je Svetski bokserski njuz prvi put izvestio 2019. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.