Majk Tajson pozvan da ode van scenarija i porazi Džejka Pola

Mike Tyson and Turki Alalshikh

Majk Tajson mora da ode van scenarija ovog leta i pobedi Džejka Pola uoči njihove bitke 20. jula na Netfliksu na AT&T stadionu.

To je mišljenje Turkija Alalšika, predsednika Saudijske Arabije, koji revolucionarizuje boks. Alalšik je molio „Najgadnijeg čoveka na planeti“ da ignoriše sporazume pre borbe.

Sugestija da Pol ima klauzule koje ga sprečavaju da bude nokautiran godinama je ometala Jutjuber. Međutim, posle nokauta protiv košarkaša Nejta Robinsona i UFC zvezde Tajrona Vudlija, Pol je to uvek negirao.

Od tih dana, Pol je podigao svoju igru na profesionalno boksersko meso, sa KO u prvom kolu nad Andreom Augustom i Rajanom Burlandom posle prvog poraza od Tomija Fjurija. Tajson će mnogima biti još jedan nivo, ali oni koji znaju zabrinuti su zbog mnogih pitanja sporazuma. Može li Tajson da pogodi punom snagom, i kako će Pol reagovati ako bivši šampion padne? Ima mnogo toga da se proseje, s obzirom na to da se mnoga mišljenja ne poklapaju sa idejom da je takmičenju dozvoljeno da se odigra.

Alalšik je izgleda jedan od onih koji veruju u neko pred-borbeno ili ugovorno razumevanje između Pola i Tajsona.

Kada je u Njujorku počinjala konferencija za štampu, Alalšik je postavio sliku sebe i Tajsona, rekavši: „Molim te, brate Majk, zaboravi scenario i pobedi ovog tipa!“

Šef sporta sezone u Rijadu je poznati detraktor „YouTubers and Influencer Boxing“, koji muči ovaj sport otkako je Flojd Mejveder uveo krosover u boks 2017. godine. Međutim, činjenica da se 120.000 navijača nalazi na listi čekanja za ulaznice na 80.000 lokacija pokazuje tačno kuda se sport kreće u budućnosti.

Alalšik pokušava da reši problem tako što će svaku borbu navijači žele da potpiše. Boks se suočio sa kritikama zbog ovog nedostatka šampionskih protiv šampionskih događaja, jer su se neke prethodne pristalice okrenule UFC-u.

Pol protiv Tajsona može da zaseni svaki od Alalšikovih najavljenih događaja 2024.

Glavobolja Džona Fjurija dala je neprikosnovenoj borbi za titulu u teškoj kategoriji, ali znatna moć i remi izvesnog gospodina Majka Tajsona ubrzo je to zasenio.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.