Advokati Devina Hejnija, traži Rajana Garsiju DQ posle IV snimka

Devin Haney vs Ryan Garcia Haney vs Garcia tickets

Devin Hejni zvanično traži da Rajan Garsija bude diskvalifikovan iz njihovog meča 20.

Garsija je već pod oblakom zbog pozitivnih uzoraka droge za povišen nivo ostartina. Hejni sada traži od Njujorške državne atletske komisije da pregleda snimke Garsije kako administrirano interveniše na terapiju. Infuzije se mogu povezati sa praksom brzog uklanjanja supstanci iz organizma. Garsija se pojavio u pred-borbenoj emisiji DAZN koja se bavi praksom, na koju je Hejni u međuvremenu postavio svog advokata.

Zbog bombe sa ostarinom i infuzije koja je usledila, Hejni se nada da će poništiti rezultat do pobede u njegovu korist, kaže nutricionista Viktor Konte.

„Rajan Garsija (imao) dva pozitivna testa na ostarin. Pregled: Ostarin promoviše rast i snagu mišića, idealan za bodibildere i sportiste. Podržava gubitak masti dok čuva mišićnu masu. Često se koristi van sezone. To su zabranili WADA (Svetska anti-doping agencija) i VADA (Dobrovoljna anti-doping agencija)“, izneo je Konte.

O Hejnijevoj kandidaturi da vrati svoj neporaženi rekord, Konte je dodao: „Devin Hejni je podneo žalbu NYSAC-u u vezi sa njegovom nedavnom borbom sa Rajanom Garsijom. U žalbi su navodna četiri prekršaja.

„Garsijaova dva pozitivna testa za Ostarin 19. i 20. aprila. Takođe, Garsijina upotreba zabranjene infuzije i činjenica da je Garsija namerno promašio kilograme da bi stekao prednost.

„Hejni je tražio da NYSAC diskvalifikuje Garsiju. Postoji presedan. Bokser Lucian Bute je 2016. Badou Jack je dobio pobedu.

„NYSAC strogo zabranjuje upotrebu IV. Postoje video dokazi da je Rajan koristio infuziju.“

Čuvši za Hejnijeve namere, Garsija se nasmejao pokušajima da promeni rezultat.

„Ne možeš ovo da nadoknadiš, Hejni pobeđuje. Ne, љta, brate.“

Trenutno, najbolje što Hejni može da se nada je takmičenje bez takmičenja uprkos tome što je Konte ukazao na slučaj Džek protiv Butea. Mnogo je verovatnije da će Hejni sačuvati svoj nepobeđeni trčanje bez dodavanja još jedne pobede u svoj CV.

NYSAC trenutno preispituje sve dokaze u ispadanju ostavke izvršnog direktora Kima Sumblera. Garsija, u najboljem slučaju, može očekivati saslušanje da se izjasni o njegovom slučaju pre konačne presude. Mnogo toga zavisi od B uzorka, za koji je Konte nepopustljiv vratiće se i pozitivan.

Ako je tako, nema mnogo mesta za Garsiju, koja je na kraju odgovorna za bilo kakvu supstancu u njegovom telu za otkrivanje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.