John Fury krvari iz glave ‘najmanji član Usyk tima’

John Fury headbutt Usyk

Otac Tajsona Fjurija, Džon Fjuri, upao je u sukob sa članom tima Oleksandrom Usjkom, zbog čega je krvario u Saudijskoj Arabiji.

U šokantnoj akciji uhvaćenoj na snimku, Fjuri napada jednog od mlađih ljudi u Usykovoj pratnji. Mladić, koji još nije identifikovan, bio je u redu dok je Fjuri odlazio i negovao posekotinu na čelu. Fjuri je od tada osuđen zbog glavobolje, koja je mogla da bude mnogo gora.

Jedan navijač pozvao je na zabranu bivšeg borca koji prisustvuje nedelji borbe ili borbe Fjurija protiv Usjka u subotu uveče.

„Džon Fjuri je sramota i ne treba mu dozvoliti ni blizu bokserskog događaja ikada u životu. Nema dima kada momci imaju svoju veliиinu tamo. Naрe najmanjeg иoveka za glavu.“

Drugi je dodao: „Džon Fjuri naneo je više štete sebi sa tom glavom.“

Fjuri, koji je odslužio zatvorsku kaznu dok je sin Tajson krenuo u ranu boksersku karijeru, ponovo je dospeo na naslovne strane iz pogrešnih razloga. Da li će se vlasti sada umešati, ostaje da se vidi.

Tajson i Usyk idu glavom bez glave ovog vikenda u prvoj neprikosnovenom borbi za titulu u teškoj kategoriji u poslednjih 25 godina. Fjuri nosi WBC titulu, dok Usyk drži WBA, WBO i IBF verzije.

S obzirom na još mnogo slučajeva kada će obe strane stupiti u interakciju na horizontu, bezbednost će možda morati znatno da se pooštri za taj događaj. Tek je dan dolaska, a nešto što se može izbeći već je prošlo.

Ima dosta zle krvi izmeрu boraca bez timova koji se bore za pogodbu. Predsedavajući Saudijske Arabije Turki Alalšik možda će morati da krene u smirivanje situacije pre izbijanja još jedne oluje.

Svetske bokserske vesti su se obratile timu Usyk za komentar.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.