KO zver Robelis Despaigne u UFC katastrofi, čeka nas boks?

Robelis Despaigne loses

Kubanska nokaut mašina Robelis Despaigne pretrpeo je prvi poraz u UFC-u zbog nemogućnosti da se suprotstavi obaranju u Sent Luisu.

Čudovište od 6ft 7ins potpisao je UFC ranije ove godine, pošto je u samo 16 sekundi izbacio četvoricu protivnika, njegova poslednja tri. Njegov UFC debi u martu nije mogao da prođe ništa bolje pošto je hype voz nastavio da se vozi šinama sa 18 sekundi rušenjem Džoša Parižana. Međutim, specijalista za hvatanje u koštac Valdo Kortes-Akosta pokazao se kao most predaleko za Despaigne u subotu uveče.

Despaigne je oboren u svakoj rundi, čime je praktično poništio svoju sposobnost da postigne odlučujuće udarce potrebne za nokaut fazu. Kortes-Akosta nije uradio ništa tako spektakularno, pošto je Despaigne saznao za zanemarivanje svojih veština na otiraču. Oslanjajući se samo na svoju moć, Despaigne je očekivao da će ranije izvesti Cortes-Acostu i preći na svoje sledeće osvajanje.

Nažalost, to nije bilo za osvajača olimpijske bronzane medalje u Tekvondou 2012.

Reakcija na Despaigneov poraz odjeknula je tim osećanjem, a MMA zvezda Džon Vejn Makdesi je izjavio: „Ovaj tip se upravo razotkrio. Bez gasa i bez igre na zemlji.“

Bivši šampion Džejson ‘Mejhem’ Miler je dodao: „U ovom trenutku svoje karijere, Depaigne nije ni video snimak jutjubera džiu-džicua.“

Dejna Vajt očigledno nije bio srećan što vidi svoju sledeću značajnu investiciju u teškoj kategoriji izloženu. Rekao je: „Da dajem bonus za s***iest borbu noći, kome biste ga vi dali?“

Drugi su izgleda mislili da je Despaigne napravio pogrešnu selekciju kada je ciljao trčanje u profesionalnim borbenim redovima. Uprkos njegovim uspesima u MMA, boks je možda bio bolji izbor na licu. Čak i tada, njegovim pugilističkim veštinama takođe je potrebno značajno poboljšanje.

U boksu, dobijate to vreme da se poboljšate suočavanjem sa putnikom, nečim na čemu bi Despaigne mogao da radi preko dvanaest meseci i da i dalje bude dovoljno mlad da se takmiči na pristojnom nivou kao što frensis Nganu ima sa vrhunskim zvezdama.

Jedna stvar je učiti na poslu sa UFC-om neće učiniti Depejnu nikakve usluge ako ne može da se odbrani ili odbrani jedno obaranje u oktagonu.

Hipe voz je stao, a boks je možda jedini izlaz.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.