Flojd Mejveder povezan sa 51-0 u revanšu u 47-oj

Floyd Mayweather Victor Ortiz HBO

Flojd Mejveder treba da objavi svoj povratak u meksiko 15.

Priča se oko logorske vatre na društvenim mrežama da će Mejveder ciljati 51-0 u povratku u profesionalne redove sa 47 godina. Uprkos tome što je uglavnom izložba, činjenica da je Majk Tajson sankcionisan sa 57 godina mogla bi da bude dovoljan razlog da Mejveder produži svojih pola veka pobeda.

Glasine nagoveštavaju da će Viktor Ortiz na leto biti u suprotnom uglu sa Mejvederom u drugom pomaganju u njihovom kivnom meču iz 2011. Borba na MGM Grandu u Las Vegasu završila se kontroverzno kada je Ortiz udario Mejvedera. Sudija Džo Kortez ih je razdvojio, ali kada je Ortiz pokušao da se rukuje sa Mejvederom da se izvini za njegov faul, čovek ‘Novac’ je nastavio da ga nokautira jednim udarcem.

Kortez je ponovo proživeo incident kasnije u intervjuu za AHAT YouTube kanal. To je nesumnjivo bila jedna od njegovih najиudnijih noжi.

„Pa, svi razmišljaju o Viktoru Ortizu protiv Flojda Mejvedera. Onaj u kojem je Viktor Ortiz udario mejvedera“, rekao je Kortez. „Isekao sam oko dva poena za njega. Zagrlio ga je i rekao: „Ћao mi je“ Onda ga je jednom poljubio. Rekao je: „Ћao mi je. Onda ga je poljubio i zagrlio drugi put. Rekao sam, ‘U redu, dva poena su odbijena’ sudijama. Onda sam zvala vreme sa čuvarom vremena. I ponovo je otišao da dodirne rukavice sa Flojdom Mejvederom.

„Flojd Mejveder je video da sam ustukneo. Rekao je: „Doрavola ne“ Udario ga je levom stranom. Onda ga je udario desnom. Onesvestio ga je.“

Da li to garantuje povratnu borbu trinaest godina kasnije kada su obojica dugo bili u penziji? – To je krajnje sumnjivo; U ovom trenutku, to je samo glasina koja se ne moћe potvrditi.

Mejveder je cedinja jer je jedini koji je dao svoje objave, na šta će fanovi i mediji morati da sačekaju petnaesti. Boravak u Meksiku, pomislio bi da će Mejveder organizovati izložbu protiv glavne legende iz zemlje ili poznatog uticajnog iz regiona.

Marko Antonio Barera, sa kojim se Super Sport sastao u Las Vegasu za Canelo protiv Munguia prošle nedelje, borio se protiv Mejvederovog starog neprijatelja Rikija Hatona ne tako davno na egzibicionom takmičenju u Velikoj Britaniji. Mejveder koji se suočava sa Barerom u neproglašenom svojstvu je mnogo privlačniji od dodavanja njegovih 50-0 zarad toga.

Ne bih da krivim Tajsona, ali njegova želja da se suoči sa Džejkom Polom kao profesionalcem – pa čak i činjenica da je licenciran, mogla bi štetno da utiče na sport. To bi moglo da razmnoћi niz starih љampiona koji ћele da dodaju pobede svojim rekordima boreжi se protiv Jutjubera ili opozicije ispod standarda. Upravo tamo boks nije želeo da ide i čega su se mnogi plašili kada su uticajnici provalili u sport krajem dveligaša.

Gde će se završiti?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.