Zgroženi Endru Moloni se povlači posle poraza Pedra Gevare

Andrew Moloney vs Pedro Guevara

Pedro Gevara je u subotu uveče odneo kući privremenu WBC titulu u superteškoj kategoriji, posle uznemirene pobede koja je iznervirala Endrua Molonija.

Domaći borac je bio toliko razočaran da se povukao posle presude.

Gevara, iskusni meksički učesnik kampanje, popravio je svoj rekord na 42-4-1, sa 22 velika KO, i dao svojoj domovini mogućeg novog šampiona budućnosti. Nije strano boriti se daleko od kuжe, Gevara je isporuиio na neprijateljskoj teritoriji. On je dobio spornu presudu o podeli odluke nad Molonijem, koji je pao na 26-4, 16 KO, i pojasnio svoja osećanja u vezi sa presudom.

Vičući unutar ringa na rezultatima, Australijanac je na kraju izjavio da nema nameru da se ponovo bori.

Pre drame, Moloni je lepo boksovao spolja, uskačući i izlažući se da zadaje udarce rangeru Gevari. Tridesetpetogodišnji Meksikanac je odgovorio brojačima, posebno levim kukom u telo. U trećoj rundi, Moloni je dobio na zamahu sa kombinetima iz neposredne blizine, što je postavilo ton za srednje runde. A do osmog, bivši svetski šampion Australije teško je sleteo dok je Gevara pokušavao da promeni plimu borbe.

Kada su ušli u prvenstvene runde, Gevarini snimci tela počeli su da prave razliku pošto je Moloni postajao oprezniji sa svojim napadom. Na kraju, dvojica sudija postigli su gol 115-113 u korist Gevare, poništivši kartu 116-113 za Molonija.

Nakon što ga je pobeda približila snimku WBC titule, Gevara je rekao: „Zaista želim da se vratim ovde. Ovde je neverovatno. Ne bih imao problem da mu dam revanš“.

Moloni je rekao: „Osećao sam se potpuno pod kontrolom. Uradio sam ono što sam morao večeras da pobedim, i ne želim da pravim izgovore, ali sam ušao u ovu borbu sa pocepanim bicepsom, tako da nisam mogao da bacim levu udicu ako ne treba. Nisam osećao da treba da ga bacim jer imam potpunu kontrolu.“

CompuBox statistika je navela o borbi: „Pedro Gevara je koristio pritisak i udaranje po telu da donese odluku od Endrua Molonija; Gevara je bio 177 od 661, 27 odsto u ukupnim udarcima u poređenju sa 152 od 506, 30 odsto za Molonija. Gevara je prizemljio 132 hica snage, koji su uključivali 81 povezivanje tela. Moloney je prizemljio samo 77 ukupnih snimaka energije.“

U daljoj akciji u lakoj kategoriji, Imam Kataev je nastavio svoj savršeni rekord nokauta sedmom posle prekida u šestoj rundi od strane Rikardsa Bolotniksa. Vreme prekida je bilo 1:34 kada je Bolotniks video da mu je rekord pao na 20-8-1, 8 KO.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.