Najavljivač prstena Den Henesi napravio ogroman neuspeh posle borbe za titulu

Nina Hughes vs Cherneka Johnson ring announcer Dan Hennessey

Najavljivač prstena Den Henesi napravio je najgoru vrstu bokserske greške koja se može zamisliti u subotu uveče (nedelja u Australiji) nakon što je preuzeo kormilo u Pertu.

Nazivajući akciju pre velikih napada koji uključuju svetska prvenstva, Henesi je označen kao siromašan iz offa pre nego što se najveći neuspeh u njegovoj karijeri dogodio pre dve glavne karakteristike.

Posle okršaja ženske titule u bantam kategoriji u deset rundi u kojem su učestvovale Černeka Džonson i Nina Hjuz, Henesi je ušla u ring da pročita ishod. Stvari nisu mogle da potonu niže jer je Henesi zakasnio sa rezultatima i rekao, ‘i još uvek’ WBA šampionu Hjuzu.

Henesi nije video da je Džonson stvarni pobednik većinskom odlukom. Međutim, ne priznajući ni svoju šašavost, Henesi je ponovo pročitao rezultat, proglasivši Džonsona novim vlasnikom titule.

Hjuz je izgledala šokirano i zbunjeno kada je njen rekord pao na 6:1 posle prvog poraza u karijeri. Džonson, koji se popravio na 16-2 sa 6 KO, pobedio je ukupno 95-95, 96-94 i 98-92. Bilo je poziva da Henesi bude otpušten posle toga jer je njegov nastup, ili nedostatak toga, postao viralan.

Greљka je bila kao Stiv Harvi na dogaрaju za Mis sveta.

Međutim, prema brojevima CompuBox-a poslatim Svetskim bokserskim vestima posle takmičenja, pravi borac je na kraju proglašen pobednikom.

„Džonson je držao prednost od 167 do 133 totalnog udarca. Dominirala je iza odličnog udarca, sletevši 97“, naveli su oni.

U ringu tokom intervjua posle borbe, Hjuz je rekla: „Osećam se kao da sam opljačkana u velikoj britaniji“, dok je kaiš bio obmotan oko Džonsonovog struka. Britanski bokser je kasnije dodao: „Prljavu stranu sporta volim“.

Navijači su pozvali na revanš ili WBA da se pogleda šta se dogodilo uprkos tome što su rezultati bili lako dostupni posle toga i nisu pokazivali znake neovlašćenog menjanja.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.