Deontay Wilder žrtva KO’d za nekoliko sekundi nakon sci-Fi ulaza

Deontay Wilder victim Artur Szpilka KO

Bivša žrtva Deontaja Vajldera Artur Špilka napravio je priličan ulaz za svoju poslednju MMA borbu pre nego što je uništen za nekoliko sekundi.

Poljska borbena zvezda, koja se suočila sa Vajlderom 2016. godine, ušla je u oktagon u specijalnoj odaji kako bi izgledao zlokobnije. Nije uspelo i bilo je samo u pozorišne svrhe, jer Arkadijuš Vrzosek nije gubio vreme sramoteći bivšeg profesionalnog boksera.


Boreći se u KSW 94, Vrzošek je prešao na 5-0 tako što je zaustavio Špilku pre nego što je borba uopšte slegla sa zemlje. Špilka je izgledao tužno kao nekada izazivač svetske titule u teškoj kategoriji.


Špilka ima slavu u svetu boksa jer je bio na vrhu protiv Vajldera, kao što su mnogi pre njega bili, pre nego što je izvađen jednim udarcem. Ta notornost je povećana kada je Vajlder priznao da je mislio da mu je protivnik mrtav posle jednog od najšokantnijih udaraca u istoriji Šoutime Boksa.

„Kada sam nokautirao Artura Špilku, mislio sam da je mrtav nekoliko sekundi. To je samo od prirodne seoske moći Alabame“, priznao je tada Vajlder.

Nakon što je prigušio svoje slavlje na šta je Špilka bila sklona, Vajlder je dodao: „Špilka je definitivno u mojim molitvama. Nadam se da mu dobro ide.“

Špilka se borio još sedam puta kao bokser, izgubivši tri, pre nego što je nastavio da skova MMA karijeru pošto je proključao na 200 kilograma. „Igla“ je imala tri pobede ispod pojasa, jednu za podizanje obrva protiv bivšeg takmičara najjačeg čoveka na svetu Marijuša Pudžianovskog.Međutim, ovaj put je bio stvaran za 35-godišnjaka pošto je očigledno bio van svoje dubine uprkos tome što je pokazao samopouzdanje kroz svoj stilizovani izlazak. Izgledajući kao nešto iz Sci-Fi filma, Szplika izgleda da znači posao. Šteta što nije uspeo da i traje više od nekoliko sekundi pre nego što je sudija uskočio.

Vraćamo se na tablu za crtanje Vajlderovog najhladnijeg gubitnika.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.