The Boots fit: Jaron Ennis se pokazao kao zvezda u Filadelfiji

Jaron Ennis 2024

Džeron Enis se pokazao kao veliki žreb u Filadelfiji pošto je 13. jula zapečatio odbranu domaće titule protiv Kodija Kraulija.

‘Čizme’ su videle karte kako lete za odbranu Enisa u Vels Fargo centru u subotu, 13. jula, uživo širom sveta na DAZN-u posle njegovog potpisivanja sa Edijem Hernom i Matchroomom. Enis se bori kod kuće prvi put kao svetski šampion i prvi put posle šest godina. Navijači su u četvrtak razgrabli pretprodajne karte pre nego što su usledile ulaznice za opštu prodaju.

Enis ne može da dočeka da zabavi svoje domaće navijače, a ima nešto više od dva meseca do borbe uveče.

„Uzbuđen sam zbog povratka kući, posebno što sam prvi koji se borio u Vels Fargo centru, najvećoj areni u Filadelfiji“, rekao je Enis. „Jedva čekam da se pokažem i izvedem lep, dominantan, slomljen nastup pred porodicom, prijateljima i pristalicama dok spektakularno branim i zadržavam svoju IBF titulu. Spreman sam da stanem na bilo koju i svakoga ko mi stane na put!“

Na svom izazivaču, Enis je dodao: „Znate, on je definitivno dobar borac i čvrst momak. Ali 13 jula, biće gadno, i to vam sada kažem. Imaću predivan šou, i izgledaću dobro. Uradićemo to na nokaut modu.

„Mora da uрe u ring, i postaжe gadno. Nastavi da pričaš, i dobiće najgore batine u životu. Obećavam ti to. Moћemo da se kladimo. Ti si u mom gradu. Biće gadno, čoveče.

„Vidi, drago mi je da si prihvatio borbu— 13. Veoma sam uzbuđena. Ovo je prva velika borba ovde. To je blagoslov. Drago mi je što ću moći da budem ovde i da prikam šou. Želim da izgledam dobro i zadržim pojas na prelep, nokaut mod pred prijateljima, porodicom i pristalicama.“

Enis je izjavio da li oseća bilo kakav teret na ramenima: „Zaista nema pritiska na mene. U ovoj sam igri od detinjstva. Nema pritiska. To je normalno za mene. Moj brat je bio na vrhu. Video sam sve ove stvari ranije. Ovo je kao da si kod kuжe u mojoj kuжi. To je prirodno za mene, i normalno je.

„U noći borbe, jedva čekam. On (Krauli) je pod većim pritiskom od mene. Odmah da ti kaћem. Imaće 20.000 navijača protiv njega, što ga mnogo više pritiska od mene. Biti ovde će biti kao sedenje kod kuće sa ustaoim nogama.

Upitan o velikim borbama koje mogu da se dogode posle Kraulija, Enis je odgovorio: „Moj glavni fokus trenutno je Kodi Krauli. Moje oиi su uprte u njega. Posle ovoga? Definitivno je neprikosnoveno zasigurno. Hoću da odem i pokupim sve ostale pojaseve, a onda da odem do 154 i uradim istu stvar tamo.

„Dok se budem borio 13. jula, proći će godina. Svima sam nedostajao. Ja sam najbolji. Najbolji sam na ovoj utakmici, najuzbudljiviji u njemu, a navijači obožavaju da vide nokaute, pa će naravno izaći da me vide. Zasigurno. Doжi жe da me vide kako prilaћem љou, prebijemo ga, prebijemo, a onda dobijem nokaut.

„Želim da se zahvalim Kodiju što je izašao da se bori. Cenim to. Ali ћao mi je љto si to morao da budeљ ti. 13. jula vodimo ga u crkvu. Filadelfija, jesi li unutra?“

Definitivno jesu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.