‘Hipnotisan pre svake borbe’, Majk Tajson je ‘spreman da upozna Boga’

Mike Tyson and Nick Kyrgios

Majk Tajson je otkrio svoje oslanjanje na hipnozu pre borbe dok bivši šampion u teškoj kategoriji nastavlja pripreme za susret sa Džejkom Polom.

U razgovoru sa teniserom Nikom Kirgiosom u emisiji Dobra nevolja (dostupna na Jutjubu), Tajson je dao izjavu o tom treningu.

Kirgios je pitao Tajsona o njegovom duhovnom putovanju i kako je to uticalo na njegov život. Tajson je odgovorio: „Ja sam musliman. Ali putovanje, duhovno putovanje, izgleda da nikada nije gotovo. To je samo ako duhovnost promeni tvoj intelekt. Tvoja duša se menja, tvoja duhovnost se menja. I sada sam u fazi kada sam spreman da upoznam Boga.“

Australijanac je potom upitao Majka: „Znači, spokojni ste?“

Tajson je izjavio: „Prilično, da“, pre nego što je Kirgios prešao na temu hipnoze.

„Ja sam eksponent hipnoze“, priznao je Tajson. „Odgajan sam od hipnoze od svoje 13, 14 godine, do kraja karijere. Uvek sam imao hipnozu pre borbe.

„To funkcioniše samo sa, a to dobijaju samo određeni ljudi. Ne dobijaju svi. Pretpostavljam da je u tome ћivot. Nisu svi isti, ali ja sam ga dobila, i sve je u tome da dopreš do svoje svesti o sebi. Imaš vezu sa svojom samosvešću i svirepošću.

„Sve je u tome da budete povezani i da to iskoristite za svoju borbu. Sve je ljubav. Sve je povezano sa ljubavlju. Иak i mi koji idemo u rat. Navukla sam se nazad. I to je rat, i tu je ljubav. Sve je ljubav.“

Hipnoza dodaje na Tajsonovo prethodno priznanje da je koristio drogu pre nekih svojih borbi kasnije u karijeri. Može se reći da Majk Tajson nije od onih koji se stide da izazovu kontroverze ako se situacija predstavi.

Ćaskanje sa Kirgiosom zašlo je duboko u druge teme koje će Svetske bokserske vesti pokrivati narednih dana. Preporučuje se da svaki ljubitelj boksa pogleda celu epizodu.

Tajsonu se postavlja niz obično vandrežnih pitanja od strane otvorenog Kirgiosa i daje najiskrenije odgovore koji se mogu zamisliti svakom od njih.

O dobroj nevolji

Sve nove epizode serije Good Trouble with Nick Kyrgios dostupne su svake druge srede u podne na Jutjub kanalu Hane Kume, pored svih podkast platformi, domaćih na platformama Tennis Channel-a, kao i u Evropi na Discovery+ i Eurosportu. Hana Kuma producira seriju video podkasta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.